CORONAVIRUS | Încă 15 decese ale unor pacienți infectați cu COVID-19. Bilanțul victimelor ajunge la 818

CORONAVIRUS | Încă 15 decese ale unor pacienți infectați cu COVID-19. Bilanțul victimelor ajunge la 818
Foto: Inquam Photos / George Călin

Grupul de Comunicare Strategică anunță că încă 15 români infectați cu noul coronavirus au decedat. Astfel, bilanțul deceselor ajunge, în România, la 818.

A 804-a victimă este un bărbat de 72 de ani din București, internat pe 9 aprilie la Spitalul Victor Babeș, cu febră, semne și simptome respiratorii și imagistică pulmonară modificată. Pacienptul a fost internat în secția de ATI, intubat și ventilat mecanic. A fost testat pentru infecția cu COVID-19 pe 9 aprilie, cu rezultat pozitiv a doua zi. Bărbatul era contact cu soția sa confirmată pozitiv cu noul coronavirus. El suferea de insuficiență respiratorie și boală cardiovasculară și a decedat pe 3 mai.

A 805-a victimă este o femeie de 59 de ani din județul Covsna, internată pe 5 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Gheorghe, secția de nefrologie cu insuficiență renală cronică. I-au fost recoltat probe pentru contaminarea cu COVID-19 pe 13 aprilie iar în aceeași zi a venit confirmarea contaminării. Pacienta era dializată și suferea și de cardiomiopatie ischemică, insuficiență valvulară, tromboză arteră pulmonară. Ea a decedat pe 4 mai.

A 806-a victimă este o femeie de 90 de ani din județul Dâmbovița. A fost internată pe 17 aprilie în Spitalul Județean Târgoviște, cu insuficiență respiratorie și pneumonie. A fost testată pentru infecția cu noul coronavirus pe 15 aprilie, cu confirmare pe 17 aprilie. Femeia a decedat pe 4 mai, având insuficiență respiratorie. De asemenea, ea suferea de hipertensiune arterială (HTA) și casexie și era beneficiar al căminului pentru vârstnici Racari.

A 807-a victimă este un bărbat de 52 de ani din județul Botoșani, internat pe 29 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Bototșani pentru abdomen acut, pentru care are intervenție chirurgicală. I-au fost recoltate probe pentru infecția cu SARS-CoV-2 pe 29 aprilie, rezultatul pozitiv al testului venind o zi mai târziu. Pacientul a decedat pe 3 mai. El suferea și de neoplasm digestiv.

A 808-a victimă este o femeie de 97 de ani din județul Vaslui, internată pe 27 aprilie la Spitalul municipal Bârlad, unde dezvoltă hemoragie digestivă inferioară pe timpul internării. Pe 25 aprilie fusese testată pentru infecția cu noul coronavirus, iar confirmarea a fost primită pe 27 aprilie. Femeia suferea și de ateroscleroză cerebrală și se afla într-un cămin pentru vârstnici. Ea a decedat pe 4 mai.

A 809-a victimă este un bărbat de 75 de ani din judțeul Vrancea, internat pe 20 aprilie la Spitalul municipal Adjud. A fost transferat la Spitalul Județean Focșani, în data de 2 mai, în urma unui stop cardiac resuscitabil din timpul ședinței de dializă, și a fost intubat. Pe 20 aprilie i-au fost recoltate probe pentru infecția cu COVID-19, iar rezultatul pozitiv al testului a venit pe 22 aprilie. Bărbatul a decedat pe 3 mai. El avea multiple comorbidități: boală renală cronică, boala neurologică, demență și era dializat.

A 810-a victimă este un bărbat de 67 de ani din județul Gorj. El a fost internat pe 2 mai la Spitalul din Motru, cu insuficiență respiratorie acută. A fost testat pe 3 mai pentru infecția cu noul coronavirus, cu rezultat pozitiv pe 4 mai. El suferea și de boală pulmonară cronică, iar decesul său a survenit pe 3 mai.

A 811-a victimă este un bărbat de 58 de ani din județul Botoșani, internat pe 21 aprilie pentru bronhopneumonie. În aceeași zi a fost testat și a primit confirmarea contaminării cu SARS-CoV-2. Pacientul a decedat pe 2 mai.

A 812-a victimă este o femeie de 77 de ani din municipiul București, internată pe 4 aprilie la Spitalul Universitar de Urgență, din Capitală, apoi transferată pe 20 aprilie la Spitalul Colentina și internată în secția de ATI pe 26 aprilie. Pacienta fusese testată pentru infecția cu noul coronavirus pe 19 aprilie, cu rezultat pozitiv pe 20 aprilie. Ea a decedat pe 4 mai, avînd insuficienți respiratorie. Totodată, femeia suferea de meningiom, HTA și Parkinson.

A 813-a victimă este o femeie de 78 de ani din județul Suceava, internată pe 1 mai. Pe 29 aprilie, ea fusese testată pentru infecția cu COVID-19, rezultatul pozitiv fiind primit pe 30 aprilie. Femeia suferea și de HTA și angină pectorală. Ea era beneficiară a unui cămin de bătrâni și a decedat pe 3 mai.

A 814-a victimă este un bărbat de 83 de ani din județul Suceava, internat pe 29 aprilie și testat în aceeași zi. Pacientul a murit pe 30 aprilie, la mai puțin de 12 ore de la internare, iar faptul că era contaminat cu coronavirus a fost confirmat pe 3 mai. Pacientul suferea și de HTA, fibrilație atrială, senilitate, infecție cu Clostridoides.

A 815-a victimă este un bărbat de 64 de ani din județul Suceava, internat pe 10 aprilie, cu simptomatologie respiratorie. Acesta prezenta simptome specifice infecției cu COVID-19 cu câteva zile înainte de internare, dar refuzase spitalizarea și apelase la automedicație. A fost testat pe 12 aprilie și confirmat o zi mai târziu. Pacientul a decedat pe 3 mai. El suferea și de stenoză aortică protezată valvular, FA, insuficiență cardiacă.

A 816-a victimă este o femeie de 81 de ani din județul Suceava, internat pe 27 aprilie cu simptomatologie respiratorie, testat pe 23 aprilie și confirmat pe 25 aprilie. Pacienta se afla în focarul de coronavirus de la un centru de bătrâni. Ea suferea și de HTA și demență mixtă și a decedat pe 3 mai.

A 817-a victimă este o femeie de 79 de ani din județul Suceava, internată pe 17 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru simptomatologie repiratorie. Pe 18 aprilie i-au fost recoltate probe pentru infecția cu COVID-19, cu confirmare pe 20 aprilie. Ea era contact cu fiica și nepotul cu simptomatologie respiratorie și era diagnosticată și cu ICC, insuficiență circulatorie cerebrală, insuficiență venoasă cronică. Pacienta a decedat pe 3 mai.

A 818-a victimă este un bărbat de 70 de ani din județul Suceava. Internat pe 10 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru simptomatologie repiratorie. A fost testat pe 9 aprilie, iar confirmarea contaminării sale cu noul coronavirus a venit pe 10 aprilie. Bărbatul suferea și de HTA și steatoza hepatică și a decedat pe 3 mai.

Peste 13.500 de cazuri de COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că la nivel național au fost confirmate 13.512 cazuri de infectare cu COVID-19, cu 349 mai multe față de raportarea făcută duminică. 5.269 au fost declarate vindecate și externate.

Începând din 15 mai, starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă

Președintele Klaus Ioahnnis a anunțat, luni, că nu va prelungi starea de urgență după data de 15 mai. Totuși, aceasta va fi înlocuită cu starea de alertă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”