CORONAVIRUS | Iași: Focar de COVID-19 la o firmă din Pașcani. 26 de angajați au fost testați pozitiv, iar alți 80 au fost plasați în izolare

CORONAVIRUS | Iași: Focar de COVID-19 la o firmă din Pașcani. 26 de angajați au fost testați pozitiv, iar alți 80 au fost plasați în izolare
Foto: Hepta.ro

Un focar de COVID-19 a fost depistat la o firmă de prelucrare a oțelului din municipiul Pașcani, din județul Iași. 26 de angajați ai firmei au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, iar alți80 au fost plasați în izolare la domiciliu pentru 14 zile, informează bzi.ro.

Focar de coronavirus la o firmă din Pașcani: 26 de angajați, diagnosticați cu COVID-19

În aceste condiții, activitatea companiei a fost supendată pentru o perioadă. Rezultatele testelor au fost primite sâmbătă, iar cei mai mulți dintre cei confirmați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2 erau asimptomatici, notează sursa citată. O parte dintre persoanele testate au fost internate la Spitalul Sf. Parascheva din Iași, iar restul la Spitalul CFR.

La firma de prelucrare a oțelului lucrează peste 500 de persoane.

Focar de COVID-19 la Serviciul Furturi Auto din Poliția Capitalei

Acesta nu este singurul focar de coronavirus descoperit în ultimele zile în România. Poliția Capitalei a anunțat, sâmbătă, că zece angajați de la Serviciul Furturi Auto au fost confirmați ca fiind contaminați cu SARS-CoV-2, iar alți zece colegi ai acestora au fost trimiși în izolare.

„Începând cu data de 26 mai 2020, din personalul aflat în izolare, au fost înregistrate alte patru cazuri confirmate. Ulterior, în luna iunie, în data de 4 şi respectiv 5, alţi doi poliţişti au fost confirmaţi pozitiv, zece colegi fiind în izolare la domiciliu. Au fost efectuate anchete epidemiologice şi până în prezent întreg spaţiul unde îşi desfăşoară activitatea serviciul a fost dezinfectat, ultima dată, ieri, 5 iunie. S-a pus în discuţie relocarea temporară a subunităţii, pentru asigurarea continuităţii serviciului poliţienesc”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliția Capitalei.

Un focar de coronavirus a fost depistat într-un campus din județul Brăila unde erau cazați muncitori din Pakistan

De asemenea, la începutul acestei săptămâni a fost depistat un focar de coronavirus într-un campus din județul Brăila, unde lucrau mai mulți angajați pakistanezi ai unei firme din Galați. Cel puțin opt din cei 110 muncitori au fost testați pozitiv la coronavirus. În aceste condiții, campusul din localitatea Vădeni, unde se află ceilalți 93 delucrători, a fost izolat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă că, la nivel național, a fost confirmată contaminarea cu noul coronavirus în cazul a 20.290 de persoane, dintre care 153 sunt internate, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă. Astfel, în ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 187 de noi cazuri de îmbolnăvire. Bilanțul deceselor, în țara noastră, a ajuns la 1322. În același timp, de la debutul epidemiei și până acum, 14.419persoane au depășit problemele de sănătate provocate de SARS-CoV-2 și au fost declarate vindecate.

Ministrul Internelor, Marcel Vela, anunță că noi măsuri de relaxare vor fi adoptate din 15 iunie

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă că autoritățile pregătesc o nouă relaxare a restricțiilor, începând din data de 15 iunie.

„Pentru a treia etapă de relaxare vor fi multe surprize plăcute. Nu vreau să spun acum care din ele, pentru că nu este corect față de colegii mei cu care voi lucra. Cu siguranță, vor fi bine primite de către populație, dar vreau să precizez că sunt în funcție și de analiza, de statistica epidemiologică, de consultarea specialiștilor în boli infecțioase”, a declarat Marcel Vela, pentru Digi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`