CORONAVIRUS | Focarul de infecție de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională din Râmnicu Sărat se extinde
Focarul de coronavirus de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională din Râmnicu Sărat, județul Buzău, se extinde. Potrivit ultimelor raportări, încă 7 persoane din acest centru au fost depistate cu Covid-19, bilanțul total ajungând acum la 21.
Centrul are 118 beneficiari, la care se adaugă zeci de angajaţi, personal de îngrijire şi instruire, scrie News.ro
De asemenea, un alt focar mare de COVID 19 a fost înregistrat la azilul Alecu Bagdat din Râmnicu Sărat unde sunt 58 de persoane infectate cu coronavirus.
Bilanțul cazurilor de SARS-CoV-2 în România
Amintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică, în raportul zilnic, că, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 1.231 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 13.391 de teste care au fost prelucrate în același interval.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 359 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 470 de pacienți cu coronavirus sunt internați, în acest moment, în secțiile de ATI din România. De asemenea, de sâmbătă până duminică, au fost înregistrate 33 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.
Astfel, de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 112.781 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus , dintre care 89.771 de pacienți au fost declarați vindecați.
Bilanțul total al deceselor, la nivel național, a ajuns la 4.435. În intervalul 19.09.2020 (10:00) – 20.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (20 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava, Timiș, Vrancea și Municipiul București. 32 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
Radu Țincu, despre infectarea cu COVID-19: „Din păcate, la tineri, formele severe sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii”
În contextul în care vârsta pacienţilor cu forme grave de COVID-19 a scăzut în ultima perioadă, iar tot mai multe persoane de până în 40 de ani fac forme severe de boală, medicul Radu Ţincu de la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală a oferit câteva lămuriri.
Acesta spune că formele severe de coronavirus la tineri sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii.
„Din păcate, la tineri, formele severe sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii. Se pare că această furtună de citokine proinflamatorii este condiţionată de genetica ficăruia dintre noi, astfel încât nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o formă fulminantă de COVID 19 şi care nu.
Toate organele vor fi afectate de prezenţa acestor molecule inflamatorii, şi, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare, urmează descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”, a explicat Dr. Radu Ţincu, medic specialist ATI -Toxicologie de la Spitalul Floreasca.