CORONAVIRUS | Focar de COVID-19, la Poliția Capitalei: 10 angajați de la Serviciul Furturi Auto, testați pozitiv
Un focar de COVID-19 a apărut la Serviciul Furturi Auto din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB). Zece polițiști care lucrează în cadrul structurii au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, iar alți zece au fost plasați în izolare la domiciliu, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei, citat de Argerpres.
Zece angajați ai Serviciului Furturi Auto din Poliția Capitalei, testați pozitiv pentru COVID-19
Primul polițist a primit confirmarea contaminării cu SARS-CoV-2 pe 26 mai, iar a doua zi au fost testați pozitiv încă doi colegi ai acestuia. Între timp, polițiștii care au intrat în contact cu cei infectați au intrat în izolare.
„Începând cu data de 26 mai 2020, din personalul aflat în izolare, au fost înregistrate alte patru cazuri confirmate. Ulterior, în luna iunie, în data de 4 şi respectiv 5, alţi doi poliţişti au fost confirmaţi pozitiv, zece colegi fiind în izolare la domiciliu. Au fost efectuate anchete epidemiologice şi până în prezent întreg spaţiul unde îşi desfăşoară activitatea serviciul a fost dezinfectat, ultima dată, ieri, 5 iunie. S-a pus în discuţie relocarea temporară a subunităţii, pentru asigurarea continuităţii serviciului poliţienesc”, se arată în comunicatul de presă transmis de Poliția Capitalei.
Reprezentanții DGPMB mai precizează că în continuare e află sub monitorizare medicală întreg personalul instituției, care urmează să fie testat pentru infecția cu noul coronavirus.
De asemenea, Poliția Capitalei menționează că „în toate situaţiile, cazurile au fost raportate în regim de urgenţă, pentru a se putea lua toate măsurile necesare în limitarea numărului de infectări”.
Peste 2.200 de cazuri de coronavirus, confirmate în România
Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică sâmbătă, la ora 13.00, la nivel național, au fost confirmate, până acum, 20.290 de cazuri de COVID-19, cu 187 mai multe comparativ cu raportarea făcută vineri, la aceeași oră.
În stare gravă se află, în acest moment, 153 de pacienți, care sunt internați în secțiile de terapie intensivă.
Bilanțul deceselor, în România, a ajuns la 1.318.
De asemenea, de la debutul epidemiei, 14.419de persoane infectate cu noul coronavirus s-au vindecat, în țara noastră, și, prin urmare, au fost externate din unitățile medicale.
În condițiile în care, joi, a fost înregistrată o creștere a numărului de cazuri zilnice de COVID-19, fiind depășit, din nou, după o perioadă lungă, pragul de 200 de îmbolnăviri, autoritățile i-au avertizat pe cetățeni că trebuie să continue să respecte normele de igienă și regulile de distanțare socială.
”Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii nouluicoronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane”, au transmis autoritățile.
România a intrat în a doua etapă de relaxare începând din 1 iunie
România a intrat, începând din 1 iunie, în a doua etapă a relaxării restricțiilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus în rândul populației.
Astfel, de la începutul acestei luni, s-a renunțat la folosirea declarației pe propria răspundere pentru justificarea deplasărilor în afara localităților. De asemenea, au fost redeschise terasele și plajele. Tot de la 1 iunie se pot relua competițiile sportive și spectacolele în aer liber, desigur, cu respectarea distanțării sociale și cu un număr limitat de participanți.