CORONAVIRUS. Expert: “Nu există dovezi că virusul poate fi transmis la copii în timpul sarcinii”

CORONAVIRUS. Expert: “Nu există dovezi că virusul poate fi transmis la copii în timpul sarcinii”

Femeile însărcinate nu par să fie mai sensibile la coronavirus decât populația generală și nu există dovezi potrivit cărora virusul poate fi transmis la copii în timpul sarcinii, spun specialiștii britanici, într-un studiu despre răspândirea bolii.

Deși datele sunt limitate, nu există raportări de deces la femeile gravide din cauza COVID-19.

Femeile prezintă un risc mai mare de complicații cauzate de gripă în timpul sarcinii, deoarece au un sistem imunitar mai slab, ceea ce le face mai puțin capabile să lupte împotriva infecțiilor.

Una dintre cele mai frecvente complicații ale gripei este bronșita – o infecție toracică care se poate dezvolta în pneumonie.

Un exemplu în acest caz care a uimit lumea medicală este cel al unei femei însărcinate în 30 de săptămâni din China, infectată cu coronavirus care a necesitat ventilație mecanică, urmată de o operație de cezariană. Boala nu a fost transmisă nou născutului.

Nu există dovezi actuale că virusul poate fi transmis în laptele matern și se înțelege că beneficiile alăptării depășesc riscurile potențiale de transmitere, scriu jurnaliștii de la news.sky.com, care citează surse medicale.

„În următoarele săptămâni și luni, este probabil ca femeile însărcinate din Marea Britanie să fie testate pozitiv. În timp ce datele sunt în prezent limitate, este liniștitor că nu există dovezi că virusul poate trece la un copil în timpul sarcinii.”, a explicat Dr Edward Morris, președintele RCOG.

Marea Britanie se confruntă la rândul ei cu un număr de cazuri de coronavirus aflat în creștere.

Ministrul Sănătăţii, Nadine Dorries, a fost testată pozitiv cu virusul din China. Oficialul a precizat că, imediat după ce a fost informată de rezultatul pozitiv al testului, a luat toate măsurile de precauţie recomandate şi s-a autoizolat acasă.

În caz, departamentul englez de Sănătate Publică a demarat o anchetă pentru stabilirea persoanelor cu care aceasta a intrat în contact.

Reamintim că, în Marea Britanie, în prezent, sunt peste 380 de cazuri de infectare și 6 persoane decedate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`