CORONAVIRUS. Două persoane din Buzău au fost retestate pozitiv, deși fuseseră externate în baza unor rezultate negative. Pacienții sunt rude și se autoizolaseră împreună

CORONAVIRUS. Două persoane din Buzău au fost retestate pozitiv, deși fuseseră externate în baza unor rezultate negative. Pacienții sunt rude și se autoizolaseră împreună

Două persoane înrudite din județul Buzău – care au avut infecție confirmată cu coronavirus în martie, dar au fost externate, după ce au fost testate negativ pe parcurusul internării – au fost retestate pozitiv, în a 12-a zi din cele 14 de autoizolare, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Două persoane din Buzău, retestate pozitiv deși fuseseră externate

Odată testate pozitiv, cele două persoane au fost internate la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. Cu toate acestea, în timpul internării, ele aveau să fie testate negativ, astfel că au fost externate cu recomandarea de a se autoizola pentru o perioadă de 14 zile.

Ei, bine, în a 12-a zi de autoizolare, cele două persoane au fost testate din nou, iar rezultatul a fost pozitiv pentru infecție cu coronavirus. Ele se aflau împreună la domiciliu, pentru că sunt rude.

Nu în ultimul rând, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că cei doi pacienți sunt asimptomatici și internați.

România, peste 4.700 de cazuri de infecție cu coronavirus

Potrivit datelor furnizate miercuri, autoritățile române au confirmat la nivel național 4.761 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 215 decese. Un număr de 528 de persoane au fost declarate vindecate și, prin urmare, au fost externate, dar alte 162 rămân internate în secțiile de terapie intensivă din țară. Grupul de Comunicare Strategică a explicat că, din numărul total, 344 sunt cazuri noi.

Totodată, autoritățile române au menționat că, în prezent, peste 25.000 de persoane se află în carantină, în timp ce alte aproape 90.000 sunt în izolare la domiciliu.

Așadar, până la momentul redactării articolului, autoritățile române au raportat 215 decese printre pacienții infectați cu COVID-19 din România. Ultimele cinci victime proveneau din Suceava, București, Hunedoara și Sibiu.

Considerat principalul focar de infecție cu COVID-19 din România, Suceava rămâne județul cu cele mai multe decese – 56. Arad cu 21 de victime, Bucureștiul cu 20 și Hunedoara cu tot atâtea sunt următoarele în această ierarhie negativă.

COVID-19, virusul apărut în decembrie la Wuhan, China, continuă să se răspândească pe glob și, până la această oră, și-a făcut resimțită prezența în 209 de țări și teritorii. Practic, peste 1,45 de milioane de oameni din toată lumea au fost confirmați cu infecție cu COVID-19, în timp ce aproape 84.000 de persoane contaminate au decedat. Numărul pacienților vindecați a trecut de 309.000, potrivit Worldometer.

Cu 17.127 de decese, Italia este cel mai afectat stat din lume. Totuși, atât SUA, cât și Spania au confirmat mai multe îmbolnăviri la nivel național – peste 404.000, respectiv aproape 147.000. Este necesar să precizăm însă că Statele Unite sunt națiunea cu cele mai multe teste efectuate de pe glob, peste 2,1 milioane, dar trebuie avută în vedere și dimensiunea populației sale comparativ cu cele din Italia și Spania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`