CORONAVIRUS | Dolj: Şase unităţi de învăţământ în carantină, de luni

CORONAVIRUS | Dolj: Şase unităţi de învăţământ în carantină, de luni
foto: Pixabay

De luni, șase şcoli gimnaziale şi grădiniţe din judeţul Dolj, care au în total 558 de elevi, vor fi în carantină, pentru o săptămână, fie din cauza ratei de infectare de peste 6/1.000 de la nivelul localităţilor respective, mai precis unitățile Siliştea Crucii şi Cioroiaşi, fie după testarea pozitivă cu noul coronavirus a unor elevi şi cadre didactice, respectiv Bratovoieşti – Georocu Mare.

Totodată, Grădiniţa „Sfânta Lucia” din Craiova va învăţa online, după ce patru angajate au fost testate pozitiv pentru Covid-19.

Mai exact, potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Dolj, Alexandru Gîdăr, citat de Agerpres, săptămâna viitoare, 27.020 elevi din judeţ (aproape 30% din totalul de 91.479) vor învăţa online, iar 63.943 elevi (circa 70%) vor învăţa „faţă în faţă”, înregistrându-se o uşoară creştere a elevilor care nu mai vin la ore din cauza creşterii numărului infectărilor cu noul coronavirus în câteva localităţi din mediul rural.

„Monitorizăm în continuare dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare localitate. Azi (vineri n.red.), în conformitate cu propunerile transmise de unităţile şcolare, aprobate în Consiliul de Administraţie al IŞJ şi în şedinţa CJSU, la nivelul judeţului Dolj se înregistrează următoarea situaţie: 74 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, în scenariul 1, 129 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică în scenariul 2 şi 11 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică în scenariul 3 (participarea zilnică la cursuri a tuturor preşcolarilor, a elevilor din învăţământul primar şi a celor din anii terminali, cu prezenţă fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale)”, a afirmat inspectorul general al IŞJ Dolj.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică a raportat, vineri, 5.010 cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național. Datele oficiale arată că pe un interval de 24 de ore au murit alte 108 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2, iar în secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internați 1.166 de pacienți confirmați cu noul coronavirus.

Până astăzi, 12 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 850.362 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat vineri de autorități. Conform GCS, 777.715 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.010 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Dintre acestea, 739 au fost înregistrate în Capitală.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 946 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 21.360 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Între 11 martie, ora 10, și 12 martie, aceeași oră, au fost raportate 108 decese (58 bărbați și 50 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vrancea, Ilfov și București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`