CORONAVIRUS | Crește numărul școlilor în care elevii fac doar cursuri online: 378 de unități de învățământ, în scenariul 3

CORONAVIRUS | Crește numărul școlilor în care elevii fac doar cursuri online: 378 de unități de învățământ, în scenariul 3
Foto: Hepta - Abaca Press / Marechal Aurore/ABACA

Ministerul Educației a anunțat situația actualizată a scenariilor în funcție de care se desfășoară activitatea în unitățile de învățământ preuniversitar din România. Astfel, potrivit datelor publicate joi, în 378 de școli din țară cursurile se vor desfășura conform scenariului 3, adică exclusiv online. Asta în condițiile în care miercuri existau 355 de unități de învățământ încadrate în acest scenariu.

Ministerul Educației anunță că 378 de școli funcționează după scenariul 3: Cursurile se fac exclusiv online

”Astăzi, 8 octombrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), seînregistrează următoarea situație:

– 12.307unități de învățământ înScenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

-4.971de unități de învățământ înScenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

-378de unități de învățământ înScenariul 3 (S3), careimplică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online”, se arată în informarea transmisă de Ministerul Educației.

Totodată, reprezentanții instituției precizează că din cele 378 de școli în care cursurile se fac doar online, 179 au fost încadrate în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce pentru celelalte 199 de școli s-a luat această decizie ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care acestea funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Deciziile privind scenariile după care funcșionează fiecare unitate de învățământ în parte sunt luate de Consiliile de administrației de la nivelul fiecărei școli, în funcție de analiza situației epidemiologice locale făcută de Institutul Național de Sănătate Publică, precum și ținând cont de infrastructura și resursele disponibile în fiecare școlă.

Criteriul epidemiologic în funcție de care se stabilesc scenariile de urmat este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Peste 3.000 de cazuri de coronavirus, confirmate în România, în 24 de ore

România a înregistrat, joi, un nou record negativ în privința infectărilor cu noul coronavirus. 3.130 de cazuri noi de COVID-19 au fost depistate la nivel național în ultimele 24 de ore, dintr-un total de30.191de teste prelucrate.

Numărul de decese înregistrate într-un interval de 24 de ore este de 44. Alți 607 români sunt la Terapie Intensivă. Retestarea a scos la iveală 584 persoane pozitive. Nu în ultimul rând, autoritățile au precizat că de la izbucnirea crizei sanitare au fost confirmate 145.700 de îmbolnăviri, iar 113.112 de pacienți au fost declarați vindecați.Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.598.262 de teste.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”