CORONAVIRUS | Controale în trenuri și în gări: Călători prinși fără măști de protecție. Amenzi de 6 milioane de lei (VIDEO)

CORONAVIRUS | Controale în trenuri și în gări: Călători prinși fără măști de protecție. Amenzi de 6 milioane de lei (VIDEO)

În contextul pandemiei de coronavirus, în trenuri, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei, inclusiv la urcarea şi coborârea din vagon. Cu toate acestea, pentru unii, regula nu este obligatorie ci aleatorie, astfel că, poliţiştii au descins în trenuri, mii de români fiind prinşi fără mască și sancționați.

Amenzi de 6 milioane de lei date de Poliţia transporturi feroviare, într-o săptămână, pentru nerespectarea restricțiilor impuse

În ultima săptămână, Poliţia transporturi feroviare a fost în control în aproape 450 degări şi în peste 1.100 de trenuri de călători. Dintre acestea, aproape 400 de trenuri care fac legătura cu litoralul, iar alte aproximativ 400 care merg spre sau dinspre staţiunile montane.

În urma acestor controale, poliţiştii au dat peste 9.400 de de amenzi, valoarea lor ridicându-se la 6.000.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate şi bunuri în valoare de 23.000 de lei.

Totodată, aceste contoale vizează şi pe cei care circulă fără bilet, precum şi evaluarea modului în care personalul feroviar îşi îndeplineşte atribuţiile.

Angajaţii CFR a declarat că se vor derula controale şi în perioada următoare, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii reţele feroviare, în special în zonele importante de trafic, ca măsură pentru prevenirea şi controlul virusului SARS-CoV-2.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Val de amenzi la metrou pentru refuzul purtării măștilor de protecție de către călători

Și poliţiştii de la Brigada de Poliţie Transport Public au aplicat 169 de amenzi contravenţionale, în cursul săptămânii trecute, în valoare de 30.360 lei, pentru refuzul purtării măștilor de protecție sau pentru purtarea necorespunzătoare a lor în staţiile şi garniturile de metrou.

„Din totalul de sancţiuni aplicate, 120 au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020, 33 pentru abateri de la normele de convieţuire socială (Legea nr. 61/1991), iar 49 pentru alte abateri conform Legii nr. 150/2005 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor privind călătoria cu metroul, Legii nr. 33/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Valul de amenzi are loc în contextul în care numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut de la o zi la alta în România, motiv pentru care prim-ministrul Ludovic Orban a cerut controale în supermarketuri, în piețe, la metrou și în transportul feroviar, la terase, cluburi, restaurante și benzinării, precum și la locurile de joacă pentru copii.

Bărbat scos cu forța din metrou și încătușat pentru că nu purta corect masca de protecție

Reamintim că, un tânăr care a intrat în metrou fără să poarte masca de protecție corect a fost dat jos cu forța de către jandarmi, după ce a refuzat să se legitimeze. Incidentul s-a petrecut la stația de metrou Unirii.

Potrivit Jandarmeriei, la recomandarea oamenilor legii de a purta curect masca, bãrbatul ar fi devenit recalcitrant și a fugit pe scările care duc spre metrou, iar apoi a urcat în trenul care mergea spre stația Tineretului.

Jandarmii l-au urmărit pe tânăr, iar în momentul imobilizării, acesta a opus rezistență și ar fi devenit agresiv cu forțele de ordine.

Într-un final, jandarmii au reușit să îl scoată pe bărbat din garnitura de tren și să-l încătușeze.

Ulterior, bărbatul a fost amendat cu 1.500 de lei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`