CORONAVIRUS | Constanța: Un spital militar mobil va fi construit pe stadionul Portul. În unitatea medicală  vor fi tratate cazurile uşoare şi medii de COVID-19

CORONAVIRUS | Constanța: Un spital militar mobil va fi construit pe stadionul Portul. În unitatea medicală  vor fi tratate cazurile uşoare şi medii de COVID-19

Spitalul militar mobil care va fi deschis la Constanța va fi ridicat pe stadionul Portul din municipiu, a anunțat, marți, prefectul județului, George Niculescu. Unitatea medicală, a cărei construcție va începe la finalul acestei săptămâni, va fi destinată tratamentului pacienților care au forme ușoare și medii ale infecției cu noul coronavirus.

„Astăzi, alături de reprezentanţi din MApN, am fost pe teren, ca să identificăm cel mai bun loc pentru montarea spitalului militar mobil. În urma consultărilor, specialiştii MApN au luat decizia ca acesta să fie ridicat pe stadionul Portul Constanţa. Unitatea temporară va fi dotată cu un aparat Real Time PCR, pentru a efectua testări pacienţilor. (…) Unitatea mobilă va funcţiona cu monospecializare, fiind dedicată tratării cazurilor de coronavirus”, a declarat George Niculescu, potrivit ziuaconstanta.ro.

În spitalul militar mobil vor fi detașat medici şi personal medical militar. Astfel, a mai precizat prefectul de Constanța, va fi redusă presiunea asupra Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

„Medici şi personal medical militar vor fi detaşaţi pentru funcţionarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecţioase. Zilele următoare, genişti şi topografi din MApN vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca în weekend să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a spitalului militar mobil”, a mai declarat prefectul judeţului Constanţa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`