CORONAVIRUS | Cinci elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au fost testați pozitiv cu COVID-19

CORONAVIRUS | Cinci elevi ai Colegiului Naţional Militar Mihai Viteazul Alba Iulia au fost testați pozitiv cu COVID-19
Foto: facebook.com/Colegiul-Național-Militar-Mihai-Viteazul-Alba-Iulia

Cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost depistate în rândul elevilor de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Această unitate de învățământ era singura din Alba Iulia unde cursurile se desfășurau în scenariul verde, informează Agerpres.

Cinci cazuri de COVID-19 la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Elevii diagnosticați cu COVID-19 sunt asimptomatici.

„Cei cinci elevi au fost izolaţi la infirmierie. Doi au fost preluaţi de familii, urmând ca şi alţi elevi să fie duşi de părinţi acasă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Colegiului, Ioana Popa.

Cele cinci cazuri de contaminare au fost depistate în condițiile în care, la revenirea la cursuri, toți cei 461 de elevi ai Colegiului Militar din Alba Iulia au fost testați.

O achetă epidemiologică este în curs la unitatea de învățământ. Colegii de cameră ai elevilor testați pozitiv sunt contacți direcți. Pe de altă parte, colegii de clasă ai acestora nu pot fi considerați contacți direcți pentru că ei au purtat măști de protecție în timpul orele și au respectat distanțarea fizică.

Totodată, în ultimele trei zile în județul Alba au fost confirmate alte 12 cazuri de contaminare cu coronavirus în unitățile d eînvățământ. Este vorba despre 10 elevi și 2 profesori, care nu participaseră însă fizic la ore.

Colegiul din Alba Iulia nu este singura unitate de învățământ militar unde au fost depistate cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele zile.

Cazuri de infectare cu coronavirus în tot mai multe școli din țară

11 elevi de la Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, județul Prahova, au fost testați pozitiv cucoronavirus, luni. Asta după ce duminică fuseseră testații 471 din cei 472 de elevi ai unității de învățământ.

În plus, joi au apărut și primele cazuri de infectare în școlile din București. Un prin caz este cel al unui elev al școlii gimnaziare „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei.

Alte patru cazuri – trei elevi și un cadru didactic – au fost identificate în Sectorul 4.

Primăria Sectorului 4a anunțatcă la patru școli din sector au fost depistate cazuri de coronavirus astfel:

  • un elev care învață în clasa a IV-a la Școala Gimnazială nr. 190
  • un elev care învață în clasa I la Școala Gimnazială nr. 113
  • un elev care învață în clasa a III-a la Școala Gimnazială nr. 79
  • un profesor la Școala Gimnazială nr.129.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, un nou bilanț al epidemiei de coronavirus în România: 755.126de infectări și 19.200 decese. În ultima zi au fost testate pozitiv 2.644de persoane, 720 au fost reconfirmate în urma retestărilor și 65 dintre pacienți au murit. 7.089 dintre cei infectați se află acum în spitale, din care 958 la Terapie Intensivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`