Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit luni dimineață, despre posibila renunțare la purtarea măștii de protecție în anumite zone turistice. Șeful MAI spune că această variantă este luată în calcul de autorități.
„Sigur că aceste restricții când o să fie ridicate gradual ne gândim și la aceste aspecte. Din punctul meu de vedere când mergi la munte cu mască ne gândim sau nu dacă e în regulă. Să stai pe plajă, să intri în mare cu mască (…) ne gândim dacă este sau nu în regulă”, a spus Lucian Bode.
Regferitor la declarațiile premierului Florin Cîțu, cum că de la începutul lunii iunie s-ar putea renunța trepta la restricții, ministrul Internelor a precizat: ”Purtarea măștii este obligatorie și în fața Ministerului de Interne, și pe plajă, și la munte. Sigur că atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect (la purtarea măștii la plajă – n.r.), pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă. Cu siguranță ce am văzut anul trecut la mare, om lângă om, nu poate fi încurajator”.
Premierul Florin Cîțu spunea recent că atunci când România va avea 10 milioane de persoane vaccinate s-ar putea renunța la purtarea măștii de protecție.
„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiţii, în două etape: 1 iunie şi apoi sfârşitul lui iulie, când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal.Şi să revenim la normal înseamnă să revenim la viaţa de dinainte, fără restricţii, fără mers noaptea, fără măşti şi aşa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”,a spus Florin Cîțu.
Câți români au fost vaccinați până acum anti-COVID-19
Potrivit celor mai recente date anunțate de Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV), de la începutul campaniei naționale de imunizare a populației și până în prezent, peste 2,2 milioane de români au primit serul împotriva coronavirusului, dintre care aproape 874.000 au fost vaccinați cu prima doză, iar 1,4 milioane au îndeplinit schema completă de vaccinare.