CORONAVIRUS. Cât de mare este pericolul reprezentat de turiștii italieni din România. Reprezentant al patronatelor: „Nu cred că la ei este pericolul, ci la românii care călătoresc în acele zone”

CORONAVIRUS. Cât de mare este pericolul reprezentat de turiștii italieni din România. Reprezentant al patronatelor: Nu cred că la ei este pericolul, ci la românii care călătoresc în acele zone

Italia a devenit în 48 de ore cea mai afectată țară europeană de epidemia de coronavirus. În prezent, numărul persoanelor infectate este de 150 și au fost înregistrate deja 4 decese. În acest context, în România a apărut o adevărată isterie cu privire la extinderea epidemiei și în țara noastră, luând în considerare mare de români care trăiesc în Italia.

Dacă în cazul românilor care se întorc în țară din regiunile italiene afectate, statul român a impus o serie de măsuri speciale, cât de mare este pericolul reprezentat de turiștii italieni care vizitează în această perioadă România, în ceea ce privește transmiterea virusului?

Contactat de B1.RO, Cristian Bărhălescu, reprezentant al Patronatului Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT), a precizat că în această perioadă a anilor numărul turiștilor italieni aflați în circuitul turistic ajunge la câteva sute. Din punctul său de vedere, turiștii italieni nu reprezintă în acest moment un pericol pentru apariția unei epidemii, ci mai de grabă românii care se întorc în țară din zonele italiene afectate.

„Din punctul de vedere al agențiilor de turism noi putem să îi contorizăm pe cei care sunt veniți în circuite, care sunt veniți cu pachete turistice, care ajung la câteva sute, adică nu sunt un număr semnificativ. Dar există un puternic capital italian care este prezent în România. Nu cred că la ei este pericolul. Pericolul este la cetățenii români care călătoresc în acele zone”, a declarat Cristian Bărhălescu.

Totodată, acesta a mai precizat că această perioadă a anului este una în care se înregistrează în general un număr redus de turiști italieni.

„În această perioadă a anului nu sunt mai mulți turiști italieni prezenți în țara noastră. Este o perioadă de low season. De obicei ei vin să viziteze România mai mult primăvara, vara, toamna, iarna, în perioada acerasta sunt foarte puțini”, a mai precizat Cristian Bărhălescu.

În prezent 11 orașe italiene sunt în carantină. Cele mai afectate zone sunt Lombardia și Veneto.

Au fost închise școli, restaurante, baruri, birouri publice, trenurile nu mai opresc în localitățile restricționate, catedrala din Milano a fost închisă și carnavalul de la Veneția s-a încheiat mai devreme.

Românii care vin din regiunile italiene afectate de coronavirus trebuie să completeze scurte chestionare la revenirea în țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`