CORONAVIRUS | Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”: Urmează un moment extrem de important. Ce se va întâmpla după 15 mai va depinde de cum ne comportăm noi (VIDEO)

CORONAVIRUS | Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”: Urmează un moment extrem de important. Ce se va întâmpla după 15 mai va depinde de cum ne comportăm noi (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, 22 aprilie, că după 15 mai, măsurile de relaxare a restricțiilor vor fi reprezentate de obligația ca cetățenii să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun. De asemenea, tot după această dată, se va renunța la restricțiile privind deplasările individualeîn spațiile publice. Mai exact, oamenii vor putea ieși din casă fără adeverință de la angajator sau declarație pe proprie răspundere.

În acest context, Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a vorbit pentru B1 TV despre cum trebuie să privim aceste măsurile de relaxare a restricțiilor și despre cum va trebui să procedăm pentru a preveni un nou val de infectări cu noul coronavirus.

1 mai – dată decisivă pentru izbucnirea unui nou val de infectări cu noul coronavirus

Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a declarat pentru B1 TV, în cadrul emisiunii „Talk B1 cu Tudor Mușat”,că un moment decisiv îl va reprezenta ziua de 1 mai și că depinde de cum vor proceda oameni în această zi de sărbătoare. Mai exact, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus ar putea să crească dacă cetățenii nu vor respecta măsurile recomandate de autorități.

„Până în 15 mai trebuie să avem grijă pentru că mai urmează un moment extrem de important pentru noi, românii, data de 1 mai, o dată la care suntem obișnuiți să ieșim. Este foarte important modul în care ne vom comporta în continuare pentru ca măsurile care se doresc a fi anunțate după 15 mai să poată fi aplicate. Cu siguranță, modalitatea în care vor fi aplicate și modalitatea de aplicare și de relaxare a restricțiilor actuale, se va face și în funcție de numărul de îmbolnăviri și de evoluția pandemiei în România, în acest moment. Suntem încă într-un moment în care numărul de pacienți este totuși este mare”, a mai declarat manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Beatrice Mahler recomandă și măstile artizanale pentru a ne proteja împotriva coronavirusului

Beatrice Mahler consideră că masca de protecție nu trebuie privită ca pe o măsură de relaxare, ci că aceasta va trebui să facă parte din echipamentul nostru, în această perioadă.

„Cred că trebuie să privim recomandarea de purtare a măștii pe stradă ca pe o continuare a ceea ce facem și ar trebui să facem acest lucru și în acest moment. Masca trebuie să facă parte din echipamentul pe care îl avem în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun și în acestă perioadă, iar ea trebuie văzută ca una dintre măsurile care nu va viza relaxarea. Realaxarea va însemna o activitate mai intensă și posibilitatea de deplasare a tuturor, însă cu mijloace de protecție. Toate aceste lucruri având ca scop protejarea sănătății noastre a tuturor”, a declarat Beatrice Mahler.

Purtarea măstilor de protecția va deveni obligatorie după 15 mai, dar oamenii își fac griji că nu vor avea de unde să își achiziționeze acest echipament de protecție pentru că stocurile farmaciilor se epuizează constant. Însă, Beatrice Mahler a vorbit despre faptul că societățile profesionale recomandă și purtarea măștilor artizanale.

„În acest moment, până când măștile chirurgicale vor fi disponibile, chiar și societățile profesionale, nu doar naționale, ci și cele internaționale, recomandă utilizarea nu doar a măștilor chirurgicale, ci și a măștilor artizanale pentru că este important să apelăm la orice metodă care ne protejează de contactarea unei infecții care poate să aibă efecte extrem de neplăcute asupra organismului”, a mai adăugat aceasta.

Schimbarea vieții după 15 mai „va trebui să se facă cu pași extrem de mici”

Cei mai afectați de infecția cu noul coronavirus sunt bătrânii de peste 65 de ani. Pentru a-i proteja, trebuie să avem în vedere aceleași măsuri de distanțare socială și după 15 mai. Schimbarea vieții după această dată „va trebui să se facă cu pași extrem de mici”, pentru a preveni un noul val de infectăți.

„Trebuie să păstrăm aceeași distanță de 1 metru între noi atunci când suntem în magazine sau pe stradă. Va trebui să evităm și să fim atenți la cel mai mic simptom de afectare respiratorie,de tuse, de dureri musculare și să evităm să mai ieșim din casă.

Cu siguranță va trebui să ne ordonăm și activitatea nu doar zilnică, ci și cea din casă astfel încât, în continuare, ei să fie protejați și să avem obiceiuri în casă prin care persoanele vârstnice să poată fi protejate. Modalitatea prin care se va schimba viața după 15 mai va trebui să se facă cu pași extrem de mici, cu multă responsabilitate, cu schimbări care să nu ducă la apariția unui alt val de infecții care să nu poată fi controlat”, a mai precizat Beatrice Mahler pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`