CORONAVIRUS | Alți șase români infectați cu COVID-19 au decedat. Bilanțul victimelor ajunge la 864

CORONAVIRUS | Alți șase români infectați cu COVID-19 au decedat. Bilanțul victimelor ajunge la 864
Foto: Hepta

Grupul de Comunicare Strategică anunță că încă șase persoane infectate cu noul coronavirus au decedat. Este vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între 52 și 86 de ani. Astfel, în România, bilanțul victimelor pandemiei de COVID-19 ajunge la 864.

A 859-a victimă este un bărbat de 52 de ani din județul Vrancea, confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus pe 2 mai. Pacientul suferea și de etilism cronic, ciroză toxică, hipertensiune portală și obezitate morbidă. El a decedat pe 5 mai.

A 860-a victimă este un bărbat în vârstă de 60 de ani din județul Neamț, testat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe 23 aprilie și decedat pe 5 mai. Pacientul era diagnisticat cu multiple comorbidități: neoplasm pulmonar operat, infecție cu Clostridium, insuficiență respiratorie acută.

A 861-a victimă este un bărbat de 86 de ani dintr-un cămin de bătrâni din județul Galați. În cazul său, infecția cu SARS-CoV-2 a fost confirmată pe 27 aprilie, zi în care bărbatul a murit. Acesta avea sechele ale unui accident vascular cerebral (AVC) și suferea de diabet zaharat tip II netratat, dezechilibrat și dislipidemie.

A 862-a victimă este o femeie în vârstă de 83 de ani din județul Vaslui, confirmată ca fiind infectateă cu noul coronavirus pe 28 aprilie. Pacienta a decedat pe 6 mai. Ea era diagnosticată și cu diabet zaharat tip II, atrofie cerebrală, demență senilă, hipertensiune arterială (HTA) stadiul II.

A 863-a victimă este un bărbat de 83 de ani din județul Bistrița Năsăud, care a primit confirmarea contaminării cu COVID-19 pe 2 mai și a decedat pe 6 mai. Pacientul avea și demență și ateroscleroză.

A 864-a victimă este o femeie în vârstă de 82 de ani, azilantă într-un cămin de bătrâni din județul Galați. A fost testată pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus pe 29 aprilie și a decedat pe 6 mai. Pacienta suferea de multiple comorbidități: AVC sechelar, diabet zaharat tip II, HTA, tromboză venoasă profundă membru inferior stâng.

Peste 14.000 de cazuri de COVID-19 în România

Potrivit datelor raportate, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național au fost confirmate 14.107 de persoane infectate cu noul coronavirus, cu 270 mai multe cazuri noi față de bilanțul transmis marți. În continuare, 244 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. Totodată, autoritățile au anunțat că de la începutul pandemiei, 5.788de români au fost declarați vindecați și au fost externați din unitățile medicale.

Județul Suceava rămâne cel mai mare focar de coronavirus de pe teritoriul României, cu peste 3.000 de cazuri de îmbolnăvire raportate până în acest moment.

Horațiu Moldovan: Spre sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare putem spera să apară fenomenul descreșterii cazurilor de COVID-19

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat marți, într-o intervenșie în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” că la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare, România ar putea intra pe un trend descendent al cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19.

”În acest moment, numărul de infecții care se raportează cotidian se înscrie într-o creștere moderată. Există o variație a acestui număr care se înscrie între 250 și 400. Dacă urmărim graficul în ultimele zile, aproape că se poate contura tendința unui platou. Ne îndreptăm spre o medie de 300 de pacienți infectați pe zi. Aparent, suntem într-o fază controlată de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situația în care acest lucru se stabilizează pe această direcție, atunci probabil că spre sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreșterii acestor infecții și atunci putem vorbi despre o depășire a unui vârf”, a explicat Horațiu Moldovan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`