CORONAVIRUS. Alte șase decese cauzate de COVID-19 în România. Între acestea și o asistentă medicală de 52 de ani din județul Neamț. Bilanțul total ajunge la 681

CORONAVIRUS. Alte șase decese cauzate de COVID-19 în România. Între acestea și o asistentă medicală de 52 de ani din județul Neamț. Bilanțul total ajunge la 681
Foto: Inquam Photos / Geroge Calin

Autoritățile anunță, miercuri, alte șase decese cauzate de noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre persoane cu vârste curpinse între 52 și 88 de ani, din județele Hunedoara, Vâlcea, Galați, Suceava și Neamț. Astfel, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, bilanțul victimelor COVID-19 ajunge la 681. Între ultimele victime ale virusului chinez este și o asistentă medicală de 52 de ani din județul Neamț.

Cine sunt ultimele șase victime ale COVID-19 în România

A 676-a victimă este o femeie de 87 de ani din județul Hunedoara. Femeia era internată într-un cămin de bătrâni. Aceasta fusese internată în data de 22 aprilie, după ce fusese diagnosticată pozitiv cu COVID-19 cu o zi înainte. Femeia mai suferea de comorbidități precumboală renală cronică, nedializata, hipertensiune arterială, demență mixtă șiinsuficiență cardiacă. Pacienta a murit în data de 29 aprilie.

A677-a victimăeste un bărbat de 88 de ani din județul Vâlcea. Acesta a fost contact al fiicei și ginerelui, ambii diagnosticați cu COVID-19.

Bărbatul a fost internat la data de 14 aprilie, la o zi după ce a fost confirmat și el cu virusul chinez. Decesul a survenit în data de 29 aprilie. Comorbidități: multiple AVC în antecedente.

A 678-a victimă este o femeie în vârstă de 76 de ani din județulGalați, azilant la un cămin de bătrâni. Acesta dusese internată în data de 8 aprilie, după ce a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19. La data de 29 aprilie, femeia a murit. Potrivit autorităților, ea mai suferea de comorbidități precumhemiplegie stânga, hipertensiune arterială, hematom cerebral, diabet zaharat dezechilibrat, insulin-necesitant, demență și Altzheimer.

A 679-a victimă este o femeie de 78 de ani din județul Suceava. Aceasta a fost internată în data de 30 martie și a fost diagnosticată cu noul coronavirus în data de 2 aprilie. Din cauza bolilor pre-existente de care mai suferea,hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă clasa III, înainte de internare este diagnosticată cu bronșită acută și tratată la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, starea sa s-a agravat și a murit în data de 28 aprilie.

A 680-a victimă este un bărbat de 67 de ani din județul Suceava.Pacientul a fostinternat la data de 18 aprilie pentru tromboflebita picior stâng, imobilizat la pat de multi ani, în evidență cu HTA și obezitate morbidă.I s-au recoltat probe pentru COVID-19 în data de 23 aprilie, iar o zi mai târziu a venit rezultatul. DEcesul a fost înregistrat în data de 28 aprilie.

A 681-a victimă este o femeie de 52 de ani din județul Neamț. Potrivit autorităților, femeia era asistentă medicală la Direcția de Asistență Socială din Primăria Piatra Neamț. A lucrat la DSP Neamț și ISU Neamț dupa ce s-a suspendat activitatea școlilor. Ea a avut contact cu mai multe cazuri pozitive de coronavirus.

Din 15 aprilie, ea a prezentat simptome clinic compatibile cu colecistita acută pentru care a luat legatura cu medicul de familie. Pe 22 aprilie prezinta dispnee, dar nu a vrut sa solicite 112.Pe data de 23 aprilie, asistenta medicală a decedat la domiciliu.

Femeia suferea de comorbidități precum hipertensiune arterială, diabet zaharat și obezitate.

După deces, în data de 24 aprilie i s-a recoltat probe – fragment pulmonar, iar rezultatul de COVID-19 a venit în data de 26 aprilie.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, mieruci, că bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus ajunge la 11.978, dintre care 362 înregistrate în ultimele 24 de ore. La terapie intensivă sunt 247 de pacienți, iar peste 3.500 de persoane au fost vindecate

Urmăriți B1TV.ro și pe
`