CORONAVIRUS. Alte șapte decese ale unor pacienți cu COVID-19. Bilanțul total al victimelor ajunge la 552

CORONAVIRUS. Alte șapte decese ale unor pacienți cu COVID-19. Bilanțul total al victimelor ajunge la 552
Foto: Inquam Photos / George Călin

Grupul de Comunicare Strategic anunță, vineri, șapte noi decese cauzate de noul coronavirus. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 26 și 82 de ani. Victimele COVID-19 sunt din județele Bihor, Prahova, Mureș, Iași, Galați și Neamț.

Cine sunt ultimele șapte victime ale coronavirsului, în România

A 546-a victimă este un bărbat de 30 de ani din județul Bihor. Bărbatul, diagnosticat de mai mult timp cu astm bronșic, a fost internat la data de 10 aprilie la Spitalul Clinic Municipal Oradea- Boli Infecțioase, iar în 17 aprilie este transferat pe secția ATI.

Potrivit autorităților, recoltarea pentru COVID-19 s-a făcut în data de 9 aprilie, iar o zi mai târziu a fost primit diagnosticul. Bărbatul a mai supraviețuit până joi, 23 aprilie.

A 547-a victimă este o femeie de 52 de ani din județul Prahova.Grupul de Comunicare Strategică menționează că persoana se adresează telefonic medicului de familie în data de 17 aprilie pentru febră, și dureri de spate. Solicită serviciile Ambulanței, însă refuză deplasarea la spital. În data de 20 aprilie, serviciile SAJ sunt solicitate din nou, pentru resuscitarea persoanei, însă fără succes.

Probele pentru COVID-19 s-au efectuat după moartea femeii și, potrivit autorităților, acestea au ieșit pozitive.

A 548-a victimă este o femeie de 80 de ani din județul Mureș. Femeia a fost internată în data de 21 aprilie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș, iar în 22 aprilie este transferată pe secția de medicină internă a Spitalului Clinic Județean Mureș.

Data recoltării probelor pentru COVID-19 este 22 aprilie, fiind confirmată pozitiv în aceeași zi. În decurc de câteva ore de la recoltare a și decedat.

Femeia de 80 de ani suferea și de comorbidități precumboală cardiovasculară, IC, hipertensiune arterială și diabet zaharat.

A 549-a victimă este un tânăr de 26 de ani din județul Mureș. Din păcate, tânărul era diagnosticat cu obezitate, iar organele sale erau deja afectate din această cauză.

El a ajuns la data de 21 aprilie laSpitalul Clinic Județean de Urgență Mureș, iar două zile mai târziueste transferatpe secția de cardiologie a Spitalul Clinic Județean Mureș.

În 22 aprilie este confirmat cu noul coronavirus, dar corpul să nu mai rezistă și moare în data de 23 aprilie.

A 550 – victimă este un bărbat de 82 de ani din județul Iași, suferind de diabet zaharat și hipertensiune arterială.

Bărbatul ajunge laSpitalul Municipal de Urgență Pașcani –Secția îngrijiri paleative în data de 8 aprilie, iar în 23 aprilie este transferat pe secția de ATI.

În acest răstimp, pe 22 aprilie este confirmat cu coronavirus, iar o zi mai târziu moare.

A 551 -a victimă este un bărbat de 66 de ani din județul Galați. Potrivit autorităților, acesta face parte din focarul COVID-19 care evoluează în căminul de bătrâni Galați. După confirmarea din 7 aprilie a fost izolat în cămin, până când a fost un loc liber în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Galați.

Astfel, data internării este de 10 aprilie,iar în 13 aprilie este transferat pe secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați.

Recoltarea pentru cOVID-19 s-a făcut în 5 aprilie, iar confirmarea a venit două zile mai târziu. Data decesului este 23 aprilie.

Bărbatul mai suferea și de alte boli, precum Parkinson, hepatită virală tip B și demență.

A 552-a victimă este un bărbat de 73 de ani din județul Neamț, suferind de diabet zaharat.

El a fost internat pe 10 aprilie la Spitalul Județean Piatra Neamț secția ATI, cu diagnosticul deinternareșpenumonie interstitială.
Data recoltării probelor pentru COVID-19 a fost 11 aprilie, rezultatele fiind disponibile în 14 aprilie. Deceseul bărbatului afost înregistrat în 23 aprilie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`