CORONAVIRUS. Alte cinci decese provocate de COVID-19 în România. Bilanțul victimelor ajunge la 362

CORONAVIRUS. Alte cinci decese provocate de COVID-19 în România. Bilanțul victimelor ajunge la 362
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Grupul de Comunicare Strategică anunță, miercuri, alte cinci decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus din România. Astfel, până la ora actuală, 362 de persoane confirmate cu COVID-19 au murit.

Potrivit comunicatului autotităților, victimele proveneau din județele Ialomita, Botoșani și Bistrița Năsăud și aveau vârste cuprinse între 55 și 74 de ani.

Cine sunt ultimele cinci victime ale coronavirusului

A358-a victimă este o femeie de 66 de ani din județul Ialomița, care mai suferea de comorbidități precum hipertensiune arterială, diabet zaharattip II, insulino-dependent, și boala cardiovasculară.

Femeia fusese internată în data de 22 martie, iar două zile mai târziu a fost diagnosticată cu COVID-19. Deceseula survenit, potrivit autorităților, în 14 aprilie

A 359-a victimă este un bărbat din județul Botoșani, în vârstă de 73 de ani, suferind de diabet zaharat și boală cardio-vasculară.

Acesta a fost internatpe secția de cardiologie a Spitalului Judetean Mavromați la data de 5 aprilie, iar patru zile mai târziu s-a constatat că este infectat cu noul coronavirus. Pe 13 aprilie a decedat.

A 360-a victimă este tot un bărbat din Botoșani. Acesta avea 61 de ani și fusese internat totpe secția de cardiologie a Spitalului Județean Mavromați în data de 7 aprilie, fiind coleg de salon cu victima cu numărul 359.

Deasemenea, în 10 aprilie s-a constat că a fost infectat cu virusul chinez și a decedat patru zile mai târziu, la doar o zi după colegul său de salon.

A 361-a victimă este tot din județul Botoșani, și anume un bărbat de 74 de ani, suferind de boală cardio-vasculară, diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială.

Bărbatul fusese internat în data de 9 aprilie tot pe pe secția de boli Infecțioase a Spitalului Judetean Mavromați și a fost confirmat cu COVID-19 în data de 12 aprilie, iar două zile mai târziu a survenit decesul.

A 362-a victimă este un bărbat în vârstă de 55 de ani dinjudețul Bistrița Năsăud. El a fost internat în data de 12 aprilie la Beclean și transferat o zi mai târziu laInstitutul Inimii Cluj Napoca.

Medicii au constatat infectarea sa cu coronavirus în 14 aprilie, când a și decedat.

Autoritățile precizează că acesta suferea deboala cardio-vasculara, hipertensiune arterială, IMA in antecedente, AVC in antecedente.

Bilanțul infectărilor cu COVID-19 pe teritoriul României

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până marți, la ora 13.00, la nivel național erau confirmate 6.879 de cazuri de contaminare cuCOVID-19, cu 246 mai mult decât la raportarea transmisă luni. Dintre acestea, 1.051 de persoane au fost declarațte vindecate și au fost externate.

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică precizează că 241 sunt internate la terapie intensivă.

Amintim că Suceava este cel mai afectat județ din țară, cu 1.733 de cazuri de infectare.

Starea de urgență, prelungită cu încă 30 de zile

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți,prelungirea cu încă 30 de zile a stării de urgență. Potrivit acestuia, măsura este necesară în contextul în care pericolul reprezentat de pandemia deCOVID-19nu a trecut, iar o eventuală relaxare a restricțiilor mai devreme decît este necesar ar duce la o explozie a numărului de cazuri și la o creștere mare a numărului de victime.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Urmăriți B1TV.ro și pe
`