CORONAVIRUS. Alte cinci decese ale unor pacienți cu COVID-19. Bilanțul total ajunge la 512

CORONAVIRUS. Alte cinci decese ale unor pacienți cu COVID-19. Bilanțul total ajunge la 512
foto: Hepta.ro

Alte cinci decese provocate de coronavirus în România au fost anunțate, miercuri după amiază de Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre cinci bărbați cu vârste currinse între 49 și 70 de ani, din județele Constanța, Bihor, Timiș, Alba și Galați.

Cine sunt ultimele cinci victime ale coronavirusului în România

A 508-a victimă este un medicdin Constanța, care era internat la București, unde fusese diagnosticat cuCOVID-19.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, este primul medic român mort din cauzacoronavirusului.

Medic în vârstă de 62 de ani, cu specialitatea medicina interna, demisionaseîn data de 6 aprilie de la Spitalului Județean de Urgență Constanța.

O zi mai târziu a debutat simptomatologia specifică COVID-19:febra, tuse, cianoză. În data de 8 aprilie a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

În data de 8 aprilie, bărbatul a fost internat la Spitalul Județean Constanța– Secția Boli Infecțioase. Starea sa s-a înrăutățit și din cauza celorlalte comorbidități de care suferea:hipertensiune arterială, diabet zaharat și obezitate.

Astfel, în data de 11 aprilie, acesta a fost transferat în stare critică la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București– Secția ATI.

Medicii au anunțat decesul său în data de 21 aprilie.

A 509-a victimă este un bărbat de 52 de ani din județul Bihor. Bărbatul suferind de diabet zaharat, cardiopatie iscemică și etilism cronic a ajuns la Spitalul Clinic Municipal Oradea – Secția ATI în data de 10 aprilie. În aceeași zi i s-au recoltat teste pentru coronavirus, a fost confirmat, iar în 22 aprilie a murit.

A 510-a victimă este un bărbat de 44 de ani din județul Alba. el a fost internat în data de 14 aprilie la Spitalul Clinic Blaj, la o zi după ce i se recoltaseră probe pentru coronavirus.

Din cauza comorbidităților de care mai suferea (obezitate și tabagism), starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid și a murit în data de 22 aprilie.

A 511-a victimă este un bărbat în vârstă de 70 de ani din județul Galați. Acesta suferea de hipertensiune arteriala, hemoragie digestiva superioara și hepatopatie.

El a fost confirmat cu noul coronavirus în data de 7 aprilie, iar o zi mai târziu a fost internatd e urgență la Spitalul cFR din municipiul Galați. Bărbatul a fost intubat, dar din cauza complicațiilor suferite a decedat în data de 22 aprilie.

A 512-a victimă este un bărbat de 49 de ani din județul Timiș care, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, suferea de comorbidități precum insuficiență renală (dializă), hipertensiune arterială și boală coronariană.

Bărbatul a fost internat în data de 12 aprilie la Spitalul Municipal Lugoj – Secția Boli Infecțioase, când a și fost depistat ca fiind purtător al noului coronavirus. În aceeași zi este transferat la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, iarladata de 16 aprilie a fost transferat în Secția ATI (ventilat mecanic).

Moartea acestuia a fost confirmată în data de 17 aprilie.

9.710 infectări cu COVID-19 în România. 468 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. 288 de pacienți, internați la terapie intensivă

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până miercuri, la ora 13.00, în România au fost confirmate 9.710 cazuri de infectare cu noulcoronavirus. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost depistate 468 de cazuri noi de îmbolvăvire. În acest moment 288 de pacienți sunt internați la terapie intensivă.Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 508. Pe de altă parte, 2.406 persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`