CORONAVIRUS | Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri: Trebuie să apelăm la simțul civic al fiecăruia (VIDEO)

CORONAVIRUS | Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri: Trebuie să apelăm la simțul civic al fiecăruia (VIDEO)

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul țării în Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, miercuri, în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Ttudor Mușat, în contextul creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus înregistrată în ultima perioadă în România, că trebuie apelat la simțul civic al fiecăruia pentru respectarea măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii virusului.

Alexandru Rafila: Suntem singurii care putem sa schimbăm trendul. Trebuie să apelăm la simțul civic al fiecăruia

După ce România a înregistrat miercuri 555 noi cazuri de coronavirus, aceasta fiind cea mai mare creștere de la izbucnirea pandemiei de Covid-19 din țară, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății a afirmat că cetățenii trebuie să fie pragmatici și să nu creadă că se întâmplă minuni.

Alexandru Rafila a mai menționat că este îngrijorat de creșterea numărului de cazuri de la ATI, de proporția cazurilor pozitive din totalul testelor efectuate, mai mult, acesta este îngrijorat de numărul crescut de decese.

”Suntem singurii care putem sa schimbăm trendul. Trebuie sa dezvoltăm un soi de simț civic. Să îndemnăm oamenii să respecte măsurile”, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie.

Rafila consideră că dacă românii nu fac nimic în acest sens și nu respectă măsurile, ”lucrurile se vor schimba dramatic într-o lună”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban: Suntem într-un moment de cumpănă

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, o declarație de presă, la Palatul Victoria, că principala cauză a creșterii numărului de infecții este nerespectarea regulilor de protecție stabilite de autorități.

”Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul unei creșteri, în continuare, a numărului de cazuri”, a precizat prim-ministrul.

Totodată, Orban a precizat că Guvernul nu își dorește să impună noi măsuri de restricție, însă dacă va fi nevoie nu va exista să recurgă la astfel de măsuri pentru a proteja sănătatea populației. Premierul a vorbit și despre așa-zisele campanii duse în spațiul public prin care oamenii au fost îndemnați să nu respecte regulile și a fost transmis mesajul că noul coronavirus nu reprezintă un pericol real.

Astfel, Ludovic Orban a făcut un apel la români să țină cont de normele stabilite pentru limitarea răspândirii COVID-19 pentru că o persoană care s-a îmbolnăvit riscă să-i contamineze și pe cei dragi, chiar dacă nu crede în existența acestui virus.

”Avem nevoie de fiecare cetățean român să fie alături de noi în această bătălie contra unei epidemii fără precedent, care pune în pericol societatea românească și poate pune în pericol pe oricare dintre cetățenii români”, a mai spus el.

Klaus Iohannis: Dacă situaţia se înrăutăţeşte şi nu găsim altă cale, putem să revenim la restricţii

Și președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu este exclusă revenirea la stara de urgență în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus. Cu toate acestea, Iohannis a spus că o astfel de măsură nu este de dorit.

Astfel, șeful statului a făcut apel la populație să respecte regulile stabilite de autorități pentru a limita răspândirea COVID-19.

„Eu mă bazez și m-am bazat în toată această perioadă pe ceea ce recomandă specialiștii. Ei trebuie să analizeze evoluția pandemiei și ei trebuie să intervină la politicieni pentru anumite măsuri care se impun de la caz la caz. Este foarte calr că situația în care ne aflăm acum este foarte îngrijorătoare. Sunt în contact și cu guvernanții, și cu specialiștii și deocamdată credem că, împreună cu românii, avem puterea să respectăm normele și să nu trecem în faze mai complicate administrativ, cum ar fi starea de urgență. Dacă situaţia se înrăutăţeşte şi nu găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive. Dar eu nu îmi doresc acest lucru, nici românii nu cred că își doresc acest lucru. Haideţi să respectăm normele în vigoare”, a spus Klaus Iohannis, la finalul unei vizite pe care a făcut-o la Institutul Cantacuzino.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie