CORONAVIRUS | Alexandru Rafila, despre creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19: Ar trebui, măcar în al 12-lea ceas, să ne revenim

CORONAVIRUS | Alexandru Rafila, despre creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19: Ar trebui, măcar în al 12-lea ceas, să ne revenim

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie, a declarat joi, în contextul în care România a înregistrat cel mai mare număr de cazuri zilnice de COVID-19 din ultimele două luni, că era de așteptat să apară acest trend ascendent al îmbolnăvirilor după introducerea măsurilor de relaxare, însă problema este cât va dura această creștere a numărului de cazuri de coronavirus. În acest context, Rafila a insistat asupra faptului că fiecare cetățean în parte trebuie să respecte regulile de igienă și de distanțare stabilite de autorități.

Explozie de cazuri de COVID-19 în România. Alexandru Rafila: Ar trebui măcar în al 12-lea ceas să ne revenim

„Ar trebui să analizăm ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni. Am avut o variație între 3-5% din probe pozitive. Azi am avut 4% dintr-un număr ceva mai mare de teste, peste 12.000. Dacă este un accident o să vedem zilele următoare. Cred că ne aflăm în continuare pe un trend usor ascendent, problema e de durată și să vedem unde se va opri. Eu nu eram optimist ca odată cu relaxarea numărul de cazuri va scădea. Cred că o contribuție foarte importantă la numărul de cazuri o constituie relaxarea comportamentului fiecăruia dintre noi. Dacă vedem că numarul de cazuri este în creștere, ar trebui măcar în al 12-lea ceas să ne revenim și să îi îndeamnăm și pe alții să respecte regulile în spații închise, să evităm aglomerația. Cred că e momentul să înțelegem că nu ar trebui să ne impună nimeni nimic și să facem totul din proprie inițiativă”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Știripesurse.ro.

460 de noi cazuri de coronavirus, confirmate în România, în 24 de ore

Cele mai recente date transmise, joi, de Grupul de Comunicare Strategică, arată că în ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 460 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, bilanțul total al îmbolnăvirilor, la nivel național, a ajuns la 25.286. Din totalul cazurilor active, 199 de pacienți sunt internați, în prezent, în secțiile de terapie intensivă. În același timp, de la începutul crizei sanitare și până în acest moment, 17.906 de români testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 au fost declarați vindecați și au părăsit unitățile medicale în care au fost tratați.

În ultimele 24 de ore a crescut și numărul deceselor în rândul pacienților diagnostocați cu COVID-19. Zece români au murit în intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00). Este vorba despre șapte bărbați și trei femei care sufereau și de alte afecțiuni.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu ne îngrijorează, ne îndeamnă în continuare la precauție

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi, cu referire la explozia de cazuri de COVID-19 din ultimele 24 de ore, că aceste cifre ar trebui să îndemne la precauție.

“Nu ne îngrijorează, ne îndeamnă în continuare la precauție. Dar precauție nu poate avea doar sistemul medical sau corpul medical, trebuie să o aibă și populația civilă. Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru. Dacă vor fi niște restricții, vor fi strict punctuale și locale. (…) Sunt mai multe tulpini în circulație. Avem mai multe fenotipuri, în mai multe țări. Noi ne adaptăm la evoluție, la simptomatologie și tratăm ca atare”, a spus Nelu Tătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie