CORONAVIRUS | 981 de cadre medicale din România, infectate cu COVID-19. 462 sunt doar în Suceava. Distribuția pe județe

CORONAVIRUS | 981 de cadre medicale din România, infectate cu COVID-19. 462 sunt doar în Suceava. Distribuția pe județe

Numărul cazurilor de personal medical infectat cu noul coronavirus a ajuns la 981, conform raportărilor primite de către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu.

Crește numărul cadrelor medicale diagnosticate cu COVID-19. Potrivit raportărilor primite de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) din teritoriu, numărul cazurilor de personal medical infectat cu noul coronavirus a ajuns la 981.

Suceava, cel mai afectat județ de coonavirus din România

Cel mai afectat județ este Suceava, 462 de persoane din sistemul sanitar fiind afectate de coronavirus.

Bucureștiul ocupă un regretabil loc doi în acest top transmis de INSP, cu 131 de cazuri de infectare cu virusul chinez la nivel de cadre medicale.

Peste 50 de cazuri au fost raportate în județele Vrancea (67) și Arad (53).

În județul Timiș sunt 31 de cadre medicale diagnosticate cu COVID-19, în Hunedoara – 37, iar în Galați – 34.

Mai puțin cazuri au fost raportate în Brașov (27), Alba (18), Cluj (15), Giurgiu (10), Iași (13), Sibiu (11) și Teleorman (15).

La polul opus, cu doar câteva cazuri de COVID-19 în rândul pesonalului medical sunt județele Satu Mare (2), Neamț (8), Mehedinți (3), Ilfov (2), Dâmbovița (3), Constanța (2), Bistrița Năsăud (5) și Bihor (2)

Șapte județe au câte un membru al personalului medical diagnosticat cu COVID-19

Sunt, de asemenea, județe cu câte un caz de coronavirus înregistrat în rândul cadrelor medicale. Este vorba despre: Vâlcea, Prahova, Ialomița, Harghita, Dolj, Brăila, Caraș-Severin.

Bilanțul românilor care au contactat noul coronavirus

Încă 491 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Astfel, potrivit Grupului de Comunicare Strategică până joi, ora 13.00, pe teritoriul țării noastre au fost identificate 7.707 de pacienți infectați cu coronavirus.

Dintre aceștia, 1.357 de oameni au fost declarați vindecați și au fost externați.

În stare gravă, în secțiile de terapie intensivă din Româniase află în acest moment 243 de persoane infectate cu virusul chinez.

Potrivit autorităților, 392 de decese au fost înregistrate pe teritoriul întregii țări. Majoritatea persoanelor care au murit au suferit complicați din cauza contactării coronaviruslui, pe fondul unor comorbidități.

Peste 700 de români din Diaspora, confirmați cu infecție cucoronavirus

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 718 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cucoronavirus: 422 în Italia, 196 în Spania, 25 în Franța, 13 în Germania, 47 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la începutul epidemiei deCOVID-19și până la acest moment, 55 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 14 în Franța, 16 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noulcoronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Nelu Tătaru: ‘Trebuie să ne obișnuim să conviețuim încă două sezoane cu acest virus’

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ad eclarat, joi, că un nou val de infectări cuCOVID-19ar putea exista în toamna acestui an, prin urmare trebuie să ne obișnuim să „conviețuim” încă două sezoane cu acest virus. El a precizat însă că niciun alt val de COVID-19 nu va mai fi atât de virulent, pentru că mare parte dintre oameni se vor imuniza până atunci.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”