CORONAVIRUS În România. Pacientul 75 e chiar managerul spitalului Gerota, acolo unde ajunsese fostul ofițer MAI ce a mințit autoritățile

CORONAVIRUS În România. Pacientul 75 e chiar managerul spitalului Gerota, acolo unde ajunsese fostul ofițer MAI ce a mințit autoritățile
Sursă foto: Hepta.ro

Încă două persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirusul COVID-19, un bărbat de 50 de ani, managerul Spitalului Gerota, şi un bărbat de 62 de ani. Acesta din urmă ar fi contractat virusul după contactul cu pacientul numărul 30, în spetal medicul gastroenterolog.

La spitalul Gerota a ajuns inițial fostul ofițer MAI care a mințit autoritățile în privința deplasărilor în străinătate. El a spus că nu a mers nicăieri, deși fusese în Israel.A infectat astfel mai multe persoane, printre care nora sa însărcinată, fiul său şi nepotul de trei ani, o angajată de Evidența Populației cu care a mers în Israel și încă o femeie în vârstă de 54 de ani. Acum, autoritățile au transmis că inclusiv managerul unității medicale e bolnav.Spitalul MAI a fost nevoit să restricționeze complet accesul și să ia și alte măsuri speciale pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

În total, până la ora transmiterii acestei știri, vineri au fost anunțate 16 noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Anterior, fuseserăanunțate două cazuri de infectare în județul Mehedinți: un bărbat de 26 de ani, venit din Italia pe 12 martie, și o femeie de 52 de ani, contact cu bărbatul de 26 ani, venită din Peninsulă în aceeași zi.

Tot vineri au fost depistatetrei femei, unade 40 de ani carantinată la Timișoara, o alta 50 de ani carantinată în același oraș și o altă femeie de 33 de ani, din Timiș.

În plus, au fost depistați pozitiv la infecția cu COVID-19, și patru persoane din Constanța, printre ei aflându-se și senatorul PNL Vergil Chițac.

Acesta și-a îmblnăvit fiul, soția și asistentul personal.

Reamintim, în acest context, că premierul interimar, Ludovic Orban, a anunțat că întrega conducere a PNL, precum și membrii Guvernului vor intra în autoziolare timp de 14 zile după ce au intrat în contact cu parlamentarul depistat pozitiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`