CORONAVIRUS | 50 de decese, în rândul cadrelor medicale din România, de la începutul pandemiei. Aproape 4.500 de angajați din sistemul sanitar, diagnosticați cu COVID-19

CORONAVIRUS | 50 de decese, în rândul cadrelor medicale din România, de la începutul pandemiei. Aproape 4.500 de angajați din sistemul sanitar, diagnosticați cu COVID-19
Foto: pixabay.com

România a înregistrat, miercuri, cel mai grav bilanț al deceselor în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus. 203 persoane au murit în 24 de ore, conform datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică. Între timp, crește numărul victimelor și printre cadrele medicale care tratează pacienții cu COVID-19, decese fiind înregistrate în ultimele zile și în rândul unor medici de familie care au început să-i monitorizeze pe pacienții care sunt tratați la domiciliu. De la începutul crizei sanitare și până în acest moment, în România au murit 50 de medici, asistenți și membri ai personalului auxiliar, implicați în lupta cu pandemia, potrivit stirileprotv.ro.

Crește numărul infectărilor cu coronavirus și al deceselor în rândul cadrelor medicale din România

De asemenea, aproape 4.500 de cadre medicale din țară s-au infectat cu SARS-CoV-2 până acum.

Un medic de familie din Botoşani care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 46 de ani, care a fost găsită în stare de inconștență în cabinetul său și nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Ulterior s-a confirmat că aceasta era infectată cu SARS-CoV-2, iar acum ancheta epidemiologfică este în desfășurare pentru a se stabili cu câte persoane a intrat în contact medicul.

Membrii familiei sale susţin aceasta prezenta simptome specifice infectării cu coronavirus.

„Din declarațiile soțului, doamna doctor prezenta de câteva zile fenomene respiratorii, și anume tuse, febră, dureri toracice și dispnee și urma un tratament la domiciliu”, a declarat Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

Focar de COVID-19 la secţia deNeurologie a Spitalului Judeţean Sibiu: 21 de angajați, testați pozitiv

O situație îngriijorătoare este și la Sibiu, acolo unde secţia deNeurologie a Spitalului Judeţean a fost închisă după ce 33 de persoanea au fost testate pozitiv cu COVID-19. Dintre acestea, 21 sunt angajați ai unității medicale.

„În cadrul Secţiei Clinice Neurologie a fost identificat un focar de infecţie cu Covid -19, cu un număr de 21 de pozitivi din rândul personalului medical (dintre care 4 medici rezidenţi) şi 12 pozitivi din rândul pacienţilor internaţi. În cadrul anchetei epidemiologice a fost testat întregul personal şi toţi pacienţii. Secţia este în prezent închisă şi se efectuează procedurile de dezinfecţie terminală”,a anunțat, miercuri, Prefectura Sibiu.

De altfel, în municipiul Sibiu nu mai sunt locuri în spitale pentru pacienții cu coronavirus, iar în acest context, autoritățile au decis să transforme Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” în unitate suport-COVID-19.

Potrivit specialiștilor, contaminările cadrelor medicale cu noul coronavirus se pot evita numai dacă sunt respectate cu strictețe circuitele din spitale. Cu toate acestea, ca în cazul fiecărui cetățean, există riscul ca angajații din spitale să se contamineze și în afara unităților medicale.

Record al deceselor în România: 203 pacienți cu coronavirus au murit în 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în raportarea de miercuri, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 9.799 de noi cazuri de infectare cucoronavirus, dintr-un total de 38.863 de teste care au fost prelucrate în același interval. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.074 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În acest moment, în spitalele de profil din România sunt internați 12.687de pacienți diagnosticați cuCOVID-19, dintre care 1.092 se află în secțiile de terapie intensivă. Totodată, autoritățile transmit că de marți până miercuri au fost înregistrate 203 noi decese în rândul românilor testați pozitiv cucoronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Fostul primar din Ploiești, Andrei Volosevici, a fost arestat în ultima zi de mandat. Pentru ce este acuzat
20:31 - Oana Roman, atac dur la adresa persoanelor care o jignesc pe Alina Ceușan. „Nu suntem cu nimic mai presus dacă…”
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta