Coronavirus. 35 de cazuri de contaminare în România: În total, 14 pacienți, în București. Cel mai nou județ afectat e Covasna

Coronavirus. 35 de cazuri de contaminare în România: În total, 14 pacienți, în București. Cel mai nou județ afectat e Covasna
Foto: pixabay.com

Au fost confirmate încă trei pacienți infectați cu noul coronavirus, numărul cazurilor ajungând astfel, la nivel național,la 35.

Este vorba despre un bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul care a fost internat în Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, asimptomatic, un bărbat, de 31 ani, dinBucurești, aflat în autoizolare, și o femeie, 53 ani, din Covasna, sosită pe 8 martiedin Italia, aflată în autoizolare.

Astfel, în total, până acum, sunt 14 cazuri confirmate în București. De asemenea, a apărut un caz în Ilfov și unul în Covasna, județe în care nu existau până acum situații de contaminare.

Alți trei pacienți au fost testați pozitiv, miercuri, pentru infecția cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 38 ani din Iași, contact cu un caz confirmat în Varșovia, un bărbat în vârstă de 42 ani, confirmat la Iași, care s-a întors din Veneția pe 2 martie și o femeie din București, medic în vârstă de 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul „Dimitrie Gerota”.

Cel din urmă este pacientul 17, fost ofițer MAI, care a infectat cel puțin alte șase persoaen după ce a ascuns faptul că a călătorit în Israel, țară de unde, cel mai probabil, a contractat virusul. Printre persoanele contaminate după ce au intrat în contact cu el se află inclusiv fiul său, nora sa, care este însărcinată și nepotul lui de trei ani.

De altfel, pe numele fostului ofițer MAI a fost deschis un dosar penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”, potrivit unui anunț făcut, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică.

Amintim că miercuri, autoritățile au anunțat o serie de măsuri pentru combaterea răspândirii noului coronavirus pe teritoriul României.

Printre acestea se numărărestricționarea activităților culturale, științifice, religioase, sportive și de divertisment în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie, cu posibilitate de prelungire.

”Restricționarea activităților culturale, științifice, religioase, sportive și de divertisment în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire. Asta înseamnă teatre, săli de cinema, orice altă activitate care se desfășoară într-un spațiu închis până la 100 de persoane. Dacă sunt activități care se pot desfășura în aer liber, cum sunt unele activități religioase, unde nu trebuie neapărat să intre toată lumea în lăcașul de cult și poate o parte să urmărească slujba prin difuzoare, acest lucru se poate face, dar în interior trebuie să fie maximum 100 de persoane în spațiul închis”, a anunțatRaed Arafat.

Totodată,șeful DSU a precizat că aceste restricții nu sunt valabilecîn cazucentrelor comerciale, hipermarketurilor sau mall-urilor, dar vizează cinematografele din mall-uri. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`