CORONAVIRUS | 28 de dosare penale pentru românii care nu au respectat condițiile izolării la domiciliu

CORONAVIRUS | 28 de dosare penale pentru românii care nu au respectat condițiile izolării la domiciliu

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, până vineri, au fost înregistrate 28 de dosare penale în cazul persoanelor care nu au respectat condițiile de autoizolare la domiciliu în contextual suspiciunilor de infectare cu noul coronavirus.

”Până în prezent, au fost înregistrate 28 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal”, se arată într-o informare transmisă vineri dimineață de Grupul de Comunicare Strategică.

„Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală”, au mai transmis autoritățile române.

Până la ora transmiterii acestei știri, în țara noastră au fost diagnosticate cu COVID-19 70 de persoane.

Ultimele două cazuri confirmate sunt cel al unui bărbat de26 de ani, din Mehedinți venit din Italia pe data de 12.03.2020 și al unei femei de 52 de ani, din Mehedinți, contact cu bărbatul de 26 ani, venită din Italia 12.03.2020.

Tot vineri a fost confirmată infecția cu coronavirus a senatorului PNL de Constanța Vergil Chițac, care a contractat virusul după ce a participat la o Reuniune NATO la Bruxelles, între 17 și 19 februarie.

Ulterior, acesta și-a îmbolnăvit fiul în vârstă de 34de ani, soția de 56 de ani, precum și asistentul personal, un bărbat de 51 de ani, potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică.

În plus, în contextul în care a participat la o ședință a liderilor PNL, întreaga conducere a partidului, precum și emembrii Guvernului vor intra în autoziolare, existând posibilitatea de a fi contaminați. Premierul interimar Ludovic Orban se va autoizola la Vila Lac I.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`