CORONAVIRUS. 19 cadre medicale de la Spitalul „Carol Davila” din București, infectate cu COVID-19. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ‘Vor fi fi retestate, ca să putem gestiona funcționarea acestui spital’

CORONAVIRUS. 19 cadre medicale de la Spitalul Carol Davila din București, infectate cu COVID-19. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: 'Vor fi  fi retestate, ca să putem gestiona funcționarea acestui spital'

Un număr de 19 cadre medicale de la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” din București sunt infectate cu COVID-19, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În toate cazurile au fost declanșate anchete epidemiologice.

Toate cadrele medicale diagnosticate cu COVID-19 de la Spitalul carol Davila, retestate

Ministrul Tătaru a declarat la Digi24 că toate cadrele medicale vor fi retestate pentru COVID-19, iar după primirea celui de-al doilea rezultat autoritățile vor lua măsurile necesare. Mai exact, vor putea ști cum să gestioneze atât ca personal medical, cât și ca funcționare a această unitate spitalicească.

Focarele de COVID-19 apar de la un pacient neidentificat sau dintr-o neglijență a cadrelor sanitare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat și cum este posibil ca noi focare de coronavirus să apară chiar și în spitale. Acesta spune că la Spitalul ‘Carol Davila’, spital suport COVID-19 pentru pacienţii care au nevoie de dializă, ori este internat un pacient neidentificat, ori focarul a izbucnit ‘dintr-o scăpare a unor precauții din partea personalului medical’.

“La îmbrăcarea, dezbrăcarea unui echipament. Sau când ne considerăm mai în siguranță, în spațiile mai libere, unde credem că nu e un contact”,a spus Tătaru.

Ministerul Sănătății a aprobat creșterea numărului de persoane testate pentru COVID-19

Amintim că Ministerul Sănătății a aprobat, joi, modificarea algoritmului de testare pentruCOVID-19, precum și a definiției de caz, astfel încât numărul persoanelor testate să crească.

Nelu Tătaru a spus că acest lucru este necesar pentru a aplica măsuri de detecție a infecției la categorii de bolnavi care pot să dezvolte forme severe.

Astfel, s-a aprobat testarea, suplimentar, pentru: pacienții oncologici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive, cei care urmează o procedură de transplant, pacienții hemodializați, gravidele asimptomatice și personalul de îngrijire din cămine de bătrâni.

Bilanțul îmbolnăvărilor cu coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică anunță joi că bilanțul românilor infectați cuCOVID-19 a ajuns la 7.707. Din numărul total de persoane confirmate cuCOVID-19în România, 1.357 au fost declarate vindecate și externate.

La terapie intensivă se află 243 de pacienți cu COVID-19, iar 392 de persoane au decedat.

Potrivit aceluiași bilanț, 22.866 de oameni se află în carantină instituționalizată, în timp ce alți 60.697 sunt în izolare la domiciliu, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Starea de urgență a fost prelungită pentru 30 de zile

Președintele Klaus Iohannis a prelungit pentru 30 de zile starea de urgență, în condițiile în care efectele pandemiei de coronavirus încă se fac resimțite la nivel național.

Parlamentul României a votat, joi, instituirea acestei măsuri cu mențiunea că “ drepturile fundamentale pot fi limitate numai prin lege”, după cum prevede art. 53 din Constituția României, a explicat fostul judecător al Curții Constituționale a României, Augustin Zebgrean pentru B1 TV.

„Starea de urgență se instituie de președinte, prin decret. DacăParlamentul nu este în sesiune, se convocă de drept, în termen de cinci zile trebuie să fie de acord sau să nu accepte instituirea stării de urgență. Asta e treabaParlamentului în această problemă. Din moment ceParlamentul, prin hotărârea de astăzi, la primul articol spune «se aprobă prelungirea stării de urgență», aici lucrurile s-au încheiat. Constituțional, de acest lucru avea nevoie președintele, să i se aprobe sau nu decretul de prelungire a stării de urgență”, a explicatAugustin Zegrean, joi, în direct pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`