CORONAVIRUS: 139 de cazuri de contaminare în România. Nouă pacienți s-au vindecat

CORONAVIRUS: 139 de cazuri de contaminare în România. Nouă pacienți s-au vindecat
Foto: pixabay.com

Grupul de Comunicare Strategică anunță confirmarea a încă 16 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, în România. Astfel bilanțul ajunge la 139 de persoane infectate în țara noastră. Dintre acestea, nouă s-au vindecat și au fost externate.

Referitor la noile cazuri, este vorba despre patru pacienți în București, patru în Arad, trei în Brașov, doi în Brăila și câte unul în Constanța, Teleorman și Iași. Pacienții au vârste cuprinse între 5 și 71 de ani.

”Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. (…) Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată”, se arată în comunicatul de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

Totodată, în acest moment, în România se află în carantină instituționalizată 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. De asemenea, alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Oficialii mai transmit că până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

”Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, mai transmit autoritățile.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`