Cornel Nistorescu, despre presupusa relație dintre șefa DNA și directorul de la RCS & RDS: Sunt în situaţia de a o bănui în nişte conflicte de interese. Eu cred că sunt necesare detalii suplimentare din partea doamnei Kovesi (VIDEO)

Cornel Nistorescu, despre presupusa relație dintre șefa DNA și directorul de la RCS & RDS: Sunt în situaţia de a o bănui în nişte conflicte de interese. Eu cred că sunt necesare detalii suplimentare din partea doamnei Kovesi (VIDEO)

Laura Codruţa Kovesi răspunde atacurilor venite din partea jurnaliştilor Antena 3 Mircea Badea şi Mihai Gâdea. Procurorul-şef al DNA a anunţat public că va folosi toate căile legale pentru a respinge „atacurile defăimătoare" la adresa sa. Realizatorii trustului Intact au insinuat că şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar avea o relaţie amoroasă cu un director de la RCS-RDS, companie implicată într -un proces cu Antena 3. Gâdea şi Badea au speculat că relaţia dintre cei doi ar fi afectat ancheta în dosarul in care directorul Trustului Intact este acuzat de şantajarea grupului RCS-RDS.

Cornel Nistorescu, despre presupusa relație dintre șefa DNA și directorul de la RCS & RDS: Sunt în situaţia de a o bănui în nişte conflicte de interese. Eu cred că sunt necesare detalii suplimentare din partea doamnei Kovesi

#DIRECT_ONE_86nhrm#

„Dosarul prin care mai multe persoane – directori şi acţionari ai Trustului Intact – au fost trimişi în judecată, a fost înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie la data de 24 aprilie 2013, înainte de numirea mea în funcţia de procuror şef al DNA. Atât la data înregistrării dosarului la DNA, cât şi pe durata instrumentării acestuia, nu am cunoscut personal şi nu am discutat cu nicio persoană din conducerea sau cu angajaţi/foşti angajaţi ai companiei care este parte vătămată în dosar. Rechizitoriul nu a fost confirmat de procurorul şef al DNA, ci de procurorul şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei. Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relaţii personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparţialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA. Orice fel de atacuri defăimătoare la adresa mea, inclusiv a vieţii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea căilor legale", conform DNA.

Reacţia Laurei Codruţa Kovesi vine după ce realizatorii de televiziune Mircea Badea şi Mihai Gâdea au spus că şefa DNA ar avea o relaţie amoroasă cu Florin Nemeș, director de PR la RCS-RDS. Jurnaliştii Antena 3 au insinuat că eventuala legătură dintre cei doi ar fi afectat ancheta în dosarul în care directorul Trustului Intact este acuzat de șantajarea grupului RCS-RDS. Mircea Badea şi Mihai Gâdea au speculat că şefa DNA i-ar aresta, de fapt, pe competitorii lui Florin Nemeş.

“Doamna Codruţa Kovesi are dreptul să folosească toate mijloacele legale pentru a se apăra, aşa cum orice alt cetăţean are dreptul să folosească toate mijloacele legale de a se apăra. Din acest punct de vedere şi Gâdea şi Badea şi cei de la Intact care fac trimitere la această legătură personală, o folosesc tot ca o formă de apărare, o formă de apărare legală pentru că ei trimit la un conflict de interese.

Eu cred că sunt necesare detalii suplimentare din partea doamnei Kovesi. O simplă negaţie nu o acoperă în această relaţie.

Sunt în situaţia de a o bănui în nişte conflicte de interese pe care domnia sa crezând că e pe mare val îşi poate permite să le ignore. Numai CSM poate spune dacă am avut de a face cu conflict de interese şi cu implicare ca efect al acestei relaţii în cadrul dosarului întocmit de DNA sau nu, nu doamna Kovesi”, a spus jurnalistul Cornel Nistorescu pentru B1 TV.

La scurt timp după apariţia în presă a comunicatului DNA, Mircea Badea a anunţat că o va da în judecată pe Codruţa Kovesi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie