Copil salvat de la înec la Costinești, la o zi după tragedia din Constanța. Șeful salvamarilor spune că un „părinte normal nu și-ar băga copilul în valuri când e steagul roșu arborat”

Copil salvat de la înec la Costinești, la o zi după tragedia din Constanța. Șeful salvamarilor spune că un „părinte normal nu și-ar băga copilul în valuri când e steagul roșu arborat”
Imagine de pe plaja din Costinești, din 19 august 2005. Foto: Hepta.ro / MMA / Vlad Stan

Un copil a fost salvat de la înec la Costinești, luni, la o zi după tragedia din Constanța, acolo unde un băiat în vârstă de 11 ani s-a înecat.

Copil salvat de la înec la Costinești

Luni, la Costinești, un copil a fost salvat în ultima clipă din valuri, relatează Ziua de Constanța.

Turiștii de pe plajă au filmat momentul, iar în imagini se poate observa că salvamarul ajunge cu greu la victimă din cauza valurilor.

„Pur și simplu, l-a scăpat taică-su din mână din cauza valurilor. Sigur, orice părinte normal nu și-ar băga copilul în valuri când e steagul roșu arborat. Practic, valurile i-au smuls copilul din mână. Părintele a vrut să sară după el, normal, ca orice părinte, dar nu l-am lăsat. L-am oprit și am sărit noi după copil și am reușit să îl salvăm. Noroc că suntem vigilenți, dar și părinții trebuie să fie atenți”, a declarat șeful salvamarilor din Costinești, Nicolae Serafim, pentru Libertatea.

Ce a declarat șeful salvamarilor din Constanța și Mamaia

Gabi Culea a avertizat și el că în marea agitată ar trebui să intre doar cei care știu să înoate.

„Se poate întâmpla o tragedie și nu se mai poate face nimic. Facem un apel pe această cale, copiii să nu mai fie lăsați singuri, iar cei care nu știu deloc să înoate să nu intre în apă. Trebuie să respectăm natura, marea nu iartă pe nimeni. Marea este foarte agitată. Copiii nu au voie sub nicio formă să fie lăsați la îmbăiere”, declara șeful salvamarilor din Constanța și Mamaia, Gabi Culea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`