Copil mort din cauza unei fracturi: “Oricum era un handicapat, să mă dea în judecată”

Copil mort din cauza unei fracturi: “Oricum era un handicapat, să mă dea în judecată”
Foto: evz.ro

Un nou caz demonstrează faptul că sistemul de sănătate din România este în colaps: un copil de 11 ani din Alexandria a murit în urma unei banale fracturi, după ce a fost tratat la Spitalul Județean de Urgență Alexandria. Acest subiect a fost prezentat de Vlad Petreanu, la emisiunea XPress.

Copilul a fost adus, de părinții săi, cu o fractură la picior după ce a căzut din scaunul cu rotile pe care îl folosea de la naștere. Piciorul i-a fost pus in ghips abia a doua zi, când medicul ortoped s-a prezentat la serviciu.

Pacientul s-a întors la unitatea sanitară, peste 30 de zile, pentru scoaterea ghipsului, moment în care medicii au observat că osul nu s-a sudat corect provocându-i copilului o rană gravă.

În urma acestei descoperiri, a fost trimis la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde a și murit după o septicemie acută.

„Era ghipsul varză, coptură înăuntru. În momentul în care i-a dat ghipsul jos, avea o gaură de ieşise osul sub pulpă, prin piele. A frecat în aşa fel încât ieşise osul şi s-a necrozat. Mi-a zis că mă trimite cu el la Bucureşti, dar nu mi-a dat mai multe detalii”, a spus mama copilului.

Sănătatea în moarte clinică: Copil condamnat la moarte de medici

„Oricum era un handicapat, ce era să îi mai fac, să mă dea în judecată”, a declarat medicul care s-a ocupat de copil după moartea acestuia.

Declarație șocantă a medicului copilului decedat după o fractură de braț

Dacă ați avut probleme cu sistemul medical din România, povestiți experiența voastră la adresa [email protected].

Urmăriți B1TV.ro și pe
`