Copiii sub șapte ani nu mai au voie la Filarmonica din Timișoara. „Oamenii plătesc bani mulţi şi nu doresc să asculte comentarii şi scâncete”

Copiii sub șapte ani nu mai au voie la Filarmonica din Timișoara. „Oamenii plătesc bani mulţi şi nu doresc să asculte comentarii şi scâncete”
Foto: radiotimisoara.ro

Copiii sub şapte ani nu vor mai avea voie la Filarmonica din Timișoara. Cei mici nu mai pot participa la concerte şi recitaluri, chiar dacă sunt însoţiţi de părinţi, potrivit Digi24.

Conducerea a luat această decizie pentru a le arăta respec spectatorilor, dar și interpreților, deoarece spectacolele sunt adesea întrerupte de cei mici care nu pot avea răbdare până la finalul spectacolului.

„Majoritatea părinţilor nu ştiu să-şi stăpânească copiii şi deranjează. Publicul spectator plăteşte bani, plătesc bani mulţi, este 30 de lei pe lojă, şi nu doresc să asculte comentarii şi scâncete de copii”, spune Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Chiar dacă soliștii apreciază faptul că cei mici sunt prezenți la spectacole, admit că situația este uneori scăpată de sub control. „Multe mămici pur şi simplu ignoră că este un concert simfonic, îşi deschid pungile de pufuleţi, de bombonele, ca să-şi liniştească copilul”, spune Martha Kiss, artist instrumentist vioară.

Cu toate acestea, copiii vor putea participa la recitalurile educative, în care muzicienii le explică cine este autorul piesei simfonice şi ce instrumente sunt folosite. Însă și în acest caz, părinții au păreri împărțite.

„Dacă sunt neliniştiţi este adevărat, este un lucru pozitiv, spun eu”, spune un spectator.

„La cinci ani poate să stea la un spectacol, liniştit. Au fost copii mici, de la doi ani în sus şi stau cuminţi şi ascultă muzica clasică.”, spune alt spectator.

Mai mult, Filarmonica din Timișoara are și alte reguli noi, printre care interzicerea folosirii telefonului mobil, dar și a aparatelor de fotografiat.

Pentru a evita incidentele neplăcute, conducerea Ffilarmonicii din Timişoara va oferi fiecărui spectator un fluturaş, în care vor fi menţionate toate regulile pe care acesta trebuie să le respecte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:12 - Călin Georgescu a citat din manifestul lui ”Unabomber”, într-una din cărțile scrise de el. Acesta a fost unul dintre cei mai temuţi terorişti din istorie, care ura progresul
21:02 - Ce spune Cristela Georgescu despre rolul femeii. „Au anihilat, inclusiv din mentalul lor, au castrat bărbatul”
20:54 - Concluzii îngrijorătoare, după un program de monitorizare desfășurat de Ministerului Educației. Ce diferență există între elevii din rural și cei din urban
20:45 - Marian Rasaliu, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că o susține pe Lasconi în turul 2 al prezidențialelor: „PSD este un partid 100%, eminamente, îndreptat înspre valorile europene” (VIDEO)
20:35 - Ce se întâmplă cu participarea lui Călin Georgescu în cursa prezidențială. Ce ar putea CCR să decidă
20:16 - SIE: România a devenit o prioritate a acțiunilor ostile ale Rusiei, inclusiv atacuri cibernetice, scurgeri de informații și sabotaje
20:06 - Provocarea „Superman” face noi victime. Cinci copii au ajuns la spital, în județul Mureș
20:04 - Reacția șefului NATO după ce Călin Georgescu a spus că va „evalua” scutul de la Deveselu
20:01 - Vlad Nistor, după ce serviciile secrete au declasificat datele despre Călin Georgescu: “Informațiile acestea sunt năucitoare. Este un atac la securitatea noastră națională” (VIDEO)
19:43 - Cum se reflectă criza politică în economie. Boloș: Băncile nu mai împrumută Guvernul. E o perioadă destul de incertă