Copiii cu vârsta sub 10 ani, cei mai păziți în fața COVID. Cum acționează anticorpii, potrivit celui mai recent studiu

Copiii cu vârsta sub 10 ani, cei mai păziți în fața COVID. Cum acționează anticorpii, potrivit celui mai recent studiu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Încă din februarie-martie anul trecut, când au circulat primele informații cu privire la SARS-COV-2, s-a comunicat de OMS faptul că tinerii, în special copiii prezintă șanse mult mai scăzute de a dezvolta COVID-19, forme simptomaticeși mai ales, forme grave. Un studiu american confirmă acest fapt și exemplifică, cu date precise.

De curând, oamenii de știință au ajuns la concluzia că persoanele cu vârste cuprinse între un an și zece ani au dezvoltat un nivel de anticorpi IgG (Imuniglobulină G, clasa de anticorpi cel mai frecvent prezentă în sânge)„semnificativ mai ridicat” decât la adulți.

Copiii de până la 10 ani au cel mai puternic sistem imunitar în fața COVID

Nivelul mediu de anticorpi IgG la copiii din segmentul de vârstă menționat este de două ori mai mare decât la adolescenți, grupa de vârstă 11-18 ani, care la rândul lor au prezentat de două ori mai mulți anticorpi decât tinerii adulțiI, ceicu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani.

„Rezultatele noastre sugerează că diferenţele de manifestări clinice ale maladiei COVID-19 la pacienţii minori, comparate cu cele observate la pacienţii adulţi, ar putea să se datoreze, parţial, unui răspuns imunitar legat de vârstă”, au explicat cercetătorii de la Weill Cornell Medicine, publicat în revista științifică JAMA (Journal of the American Medical Association).

Oamenii de ştiinţă au analizat peste 31.000 de teste serologice, realizate la New York între lunile aprilie şi august din 2020. Testele serologice s-au dovedit pozitive pentru un procent similar de copii, de adolescenţi şi de adulţi. Acest lucru sugerează faptul că deși un procent mult mai mare de copii sunt asimptomatici, comparativ cu adulții, minorii „ar putea reprezenta un izvor important de transmitere” a SARS-COV-2, au mai transmis autorii studiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre stresul ca sursă a bolilor. Medic: „Există și anumite tipuri de cancer asociate stresului cronic, pentru că organismul nu mai are timp să se refacă” (VIDEO)
23:34 - Pippidi: Foarte probabil coaliția va trebui să se alinieze în spatele cuiva care știe ce vrea – Nicușor Dan. S-ar putea să avem niște alegeri cu un candidat antisistem, neeuropean și un candidat antisistem, proeuropean (VIDEO)
22:53 - Nicușor Dan, reacție după ce Crin Antonescu și-a suspendat candidatura la prezidențiale: „Nerezonabil”
22:26 - Austria: Cancelarul Karl Nehammer a anunțat că demisionează (VIDEO)
21:58 - Guvernul a tăiat compensațiile studenților pe tren, dar a dublat indemnizațiile membrilor din Consiliul de Administrație al CFR SA
21:39 - Daniel Funeriu: „Suspendarea candidaturii lui Crin Antonescu şi motivele invocate arată că partidele care i-au pus chipiu şi fluierişcă de candidat au ales prost. Alo, Criiiin! Trezește-te!”
21:02 - Șoșoacă: România e acum în faliment. PSD și PNL au promis că nu cresc taxele și fix asta au făcut. Ciolacu și Simonis râd și poporul suferă / CCR a dat liber la dictatura Iohannis (VIDEO)
20:31 - Crin Antonescu: Consider acordul privind candidatura mea la prezidențiale suspendat. Dacă dânșii vor să fiu din nou candidat, să mă caute
20:05 - Adriana Bahmuțeanu: De aproape două luni, am vorbit cu copiii mei de trei ori câte 15-20 de minute. Frații vitregi le-au spus lucruri înfricoșătoare despre mine. Judecătorul i-a lăsat să stea acolo (VIDEO)
19:31 - Bărbat căutat din 29 decembrie, după ce a accidentat cu sania o fetiță de 8 ani. Copila a rămas fără splină