Copiii cu dizabilități dintr-un centru din Suceava au fost bătuți, umiliți și amenințați cu moartea / Cinci angajate au fost reținute

Copiii cu dizabilități dintr-un centru din Suceava au fost bătuți, umiliți și amenințați cu moartea / Cinci angajate au fost reținute
Sursa foto: Pixabay.com

Copiii cu dizabilități dintr-un centru din Suceava au fost bătuți, umiliți și amenințați cu moartea de cinci femei angajate pe postul de terapeut. Acestea sunt acuzate de un comportament inadecvat în ceea ce îi privește pe copiii cu nevoi speciale. Cei mici nu au putut comunica părinților traumele la care au fost supuși de cele cinci angajate.

Cinci copii cu dizabilități, bătuți, umiliți și amenințați cu moartea de angajatele unui centru din Suceava

Victimele sunt cinci copii, agresiunile având loc în perioada 7-9 august, conform Parchetului Tribunalului Suceava.

„Actele de violenţă au vizat în total cinci victime minore şi au fost de diferite tipuri, respectiv lovituri cu palma în diferite zone ale corpului, smucituri agresive, tras de păr.

În sarcina fiecărei inculpate s-au reţinut fapte separate, în funcţie de numărul victimelor şi al actelor comise la date diferite. Totodată, s-a reţinut că, în aceeaşi perioadă, fiecare dintre cele 5 inculpate au pus în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, dezvoltarea fizică şi intelectuală a uneia sau mai multor victime minore, copii cu dizabilităţi (….)”, au transmis procurorii.

Cei cinci copii au fost supuși unor agresiuni verbale, tonuri ridicate și agresive, amenințări cu acte de violență și moartea, înjosiri, injurii, loviri repetate, smucituri agresive și au fost nesupravegheați, potrivit procurorilor.

De asemenea, angajatele au profitat de starea de vădită vulnerabilitate determinată de vârsta fragedă și de starea de sănătate a copiilor, dar și de imposibilitatea acestora de a comunica părinților traumele la care sunt supuși, scrie hotnews.ro.

Cele cinci femei au fost reținute, urmând să fie duse în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`