Copii scoși la protest în faţa unei grădiniţe închise din Neamţ. Au fost puşi de părinţi să tragă de gard şi de poartă

Copii scoși la protest în faţa unei grădiniţe închise din Neamţ. Au fost puşi de părinţi să tragă de gard şi de poartă
Sursa Foto: Captură Video

Se pare că mai mulți părinți au ales să protesteze într-un mod neașteptat față de închiderea unei grădinițe dintr-o comună din judeţul Neamţ. Mai exact, și-au pus copiii să tragă de gardul şi de poarta instituţiei de învăţământ în timp ce ei filmau întreaga scenă, notează observatornews.ro.

Supăraţi pe autorităţi, părinții şi-au scos copiii la înaintare

Părinții își doresc ca cei mici să urmeze în continuare cursurile unităţii de învăţământ din satul Gura Văii, exact cum au făcut-o până acum.

Aceștia se plâng că până la noua şcoală din comuna Girovcă cei mici sunt nevoiți să facă naveta câţiva kilometri. Mai mult decât atât, susțin că există copii cu cerinţe educaţionale speciale care ar trebui să fie însoţiţi.

În același timp, părinții spun că la vechea structură există toate condițiile pentru a-şi continua învăţământul.

Cu toate acestea, autorităţile locale au transmis că structura din satul Gura Văii nu coprespunde cerinţelor educaţionale, motiv pentru care nu ar mai reprezenta siguranţă. De asemenea, decizia de a-i muta pe cei mici a venit pentru binele lor, pentru a beneficia de condiţii mult mai bune, şcoala fiind renovată şi modernizată.

Potrivit sursei citate, părinții s-au prezentat astăzi la Inspectoratul Şcolar Judeţean din Neamţ, acolo unde au expus nemulţumirile lor. Reprezentanţii Inspectoratului speră să se ajungă la o înţelegere cât mai repede, pentru ca cei mici să beneficieze de condiţii cât mai bune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`