Copii din Arad bătuți și supuși la chinuri groaznce de părinți. Tatăl lucrează în poliție

Copii din Arad bătuți și supuși la chinuri groaznce de părinți. Tatăl lucrează în poliție
Foto: Pixabay

Doi copii, în vârstă de nouă, respectiv 10 ani, au cerut ordin de protecție împotriva părinților din cauza bătăilor și a chinurilor la care aceștia îi supuneau.

Băiatul de nouă ani a povestit polițiștilor prin ce trece

Băiatul, în vârstă de doar nouă ani, a povestit organelor abilitate tortura la care el și sora sa sunt supuși de părinți. Copilul a mărturisit că tatăl vitreg, care este poliţist la Transporturi Feroviare, îl bătea pe el și sora sa cu bastonul de polițist și îi lega de copac, fiind supuși la foame adesea, frigiderul având lacăt, conform stirileprotv.ro.

 Cei mici au primit un avocat din oficiu

Asistenții sociali din comuna Șiria susțin că aveau informații încă din septembrie despre situația tulburătoare a celor doi minori și ar fi încercat să vorbească cu părinții, însă răspunsul adulților a întârziat să apară. Abia acum, când cel mic a fugit și a polițistului din comună la ce chinuri este supus, cei doi părinți au fost trași la răspundere. Copiii au primit un avocat din oficiu care să îi apere, declarațiile lor din instanță fiind tulburătoare.

Ligia Voștinar, asistent social: „Am fost sesizaţi şi de către poliția din comună pentru că minorul de nouă ani s-a deplasat singur să declare poliţiei că a fost abuzat de către ambii părinţi, că au fost loviţi de către părinţi.”

Oana Lăzărescu, avocat copii: „Mama a încercat să ia faptele asupra ei, dar copiii au ştiut să explice foarte bine organelor de cercetare şi nu s-a confirmat faptul că doar mama a efectuat abuzuri asupra acestor copii. Copiii nu aveau acces la mâncare decât când li se dădea voie era şi un lacăt pe frigider copii susţin că au fost bătuţi cu bastonul de poliţie.”

Cei doi frați au fost mutați într-un centru de ocrotire

Erika Stark, director DGASPC Arad: „Facem eforturi prin consiliere psihologică şi prin alte intervenţii să-i stabilizăm emoţional, să-i aducem în acea strare de siguranţă şi să se simtă bine .. s-a emis ordin de protecţie asupra mamei dar şi a tatălui.”

Cei doi au contestat ordinul de protecție. Tatăl vitreg are dosar penal pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului. Superiorii polițistului nu au comentat situația până la această ora.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:50 - Răspunsul dat de Kamala Harris, după ce a fost acuzată că ar fi o „femeie fără copii, dar cu multe pisici”
21:33 - Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici / Rămânem în executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile (VIDEO)
21:32 - România trimite ajutoare în Bosnia Herțegovina. Țara se confruntă cu inundații și alunecări de teren
21:27 - Nicolae Ciucă: Vom stabili cu cine vom face o majoritate după ce vom avea rezultatul votului românilor / Nu îmi doresc o coaliție cu PSD-ul (VIDEO)
21:06 - Nicolae Ciucă: Marcel Ciolacu nu va împărți puterea / Toată lumea a văzut de unde vine uraganul. Nu avem altceva de făcut decât să ne concentrăm să apărăm democrația și libertatea în România (VIDEO)
21:01 - Un medic s-a deghizat și a încercat să-l ucidă pe partenerul mamei sale, administrându-i un vaccin fals anti-Covid. Care au fost urmările gestului extrem
20:57 - Ce salarii primesc doi șefi de promoție. Domeniul pe care l-au ales
20:51 - Ce răspuns a dat Nicolae Ciucă la întrebarea dacă i-ar răspunde la telefon lui Marcel Ciolacu, în cazul în care l-ar suna: „Există staff tehnic desemnat să rezolve problemele de guvernare” (VIDEO)
20:46 - Cum explică Nicolae Ciucă declarația că nu va face niciodată politică: „Nu trecusem prin momentul Dragnea, când m-a suspendat din funcția de șef al Statului Major al Apărării” (VIDEO)
20:40 - Nicolae Ciucă: Eu sunt singurul candidat de care le este teamă celor de la PSD / Nu voi mai fi niciodată prim-ministru într-un Guvern al PSD (VIDEO)