Dosar penal pentru înșelăciune în cazul copiilor care au rămas blocaţi pe aeroporturi din străinătate

Dosar penal pentru înșelăciune în cazul copiilor care au rămas blocaţi pe aeroporturi din străinătate
Foto: facebook.com/piccj.oficial/

Procurorii din Târgu-Jiu au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în cazul copiilor români blocaţi pe aeroporturi din străinătate. Dosarul este in rem, deci deocamdată vizează doar fapte, nu și persoane.

„La data de 27.06.2019, organele de urmărire penală din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la condiţiile de organizare a unor deplasări în străinătate, respectiv New York şi Tokyo, oferite de Asociaţia Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, constând în aceea că nu a oferit condiţiile de cazare şi transport stabilite în contracte, beneficiari fiind persoane minore. S-a format dosarul penal nr. 2606/P/2019, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, prevăzută de art. 244 alin. 1 Cod penal, dosar care se află în supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Zeci de copii au fost abandonaţi pe aeroporturile din Tokyo, Doha şi Milano, în tabere organizate de Asociaţia Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, pentru care părinții lor au plătit mii de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră