Convenția Românilor de Pretutindeni. Eugen Tomac (PMP) organizează a doua ediție a evenimentului la Iași, pe 23 ianuarie

Convenția Românilor de Pretutindeni. Eugen Tomac (PMP) organizează a doua ediție a evenimentului la Iași, pe 23 ianuarie
Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac. Sursa foto: Partidul Mișcarea Populară / Facebook

Convenția Românilor de Pretutindeni își propune să reunească români de pretutindeni și creează cadrul necesar pentru dialog și colaborare, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, care a precizat că organizează a doua ediție a evenimentului pe 23 ianuarie, la Iași, cu ocazia aniversării a 165 de ani de la Unirea Principatelor, potrivit Agerpres.

Eugen Tomac (PMP) organizează a doua ediție a Convenției Românilor de Pretutindeni la Iași

La Convenția Românilor de Pretutindeni vor lua parte lideri ai comunităților românești din toată lumea, reprezentanți ai mediului academic, jurnaliști, lideri politici și reprezentanți ai statului român.

„Convenţia Românilor de Pretutindeni se află la cea de-a doua ediţie, prima desfăşurându-se în anul 2020, la Parlamentul României. Evenimentul îşi propune să reunească români de pretutindeni, creând cadrul necesar pentru dialog şi colaborare. Discuţiile vor fi axate în jurul unor teme de interes pentru românii din vecinătate şi din Diaspora, printre care: «România şi R. Moldova, împreună în Uniunea Europeană», «Reprezentarea românilor de peste hotare în Parlamentul României. O lege care trebuie modificată», «Războiul din Ucraina şi consecinţele lui asupra comunităţii româneşti din acest stat», «Unitate şi identitate pentru o Românie euro-atlantică»”, se arată într-un comunicat de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`