Control zilnic la recepția laptelui în fabrica Danone, impus după descoperirea aflatoxinei în produsele companiei
Directorul operațiuni din cadrul companiei Danone a explicat că, în urma scandalului cu aflatoxina, compania a achiziționat aparatură specializată cu care se controlează zilnic laptele care intră în fabrică.
„Planul de control (cu laborator extern) dinaintea apariţiei crizei aflatoxinei era un plan pe o durată mai mare de timp, conform legislaţiei româneşti şi europene. În momentul în care am sesizat prima problemă, s-a introdus preventiv controlul zilnic la recepţia laptelui în fabrică, ceea ce este mai mult decât cerinţele legale. Pentru aceasta, s-au achiziţionat special echipamente proprii. Conform procedurilor şi planurilor europene, în funcţie de incidenţa istorică, există un plan de control la o durată mai largă, iar, în momentul în care se observă o problemă, aceste planuri se modifică’, a explicat Laurenţiu Tulvan, citat de Agerpres.
El a subliniat că, anterior apariţiei problemelor cauzate de aflatoxină, compania folosea laboratoare externe în acest sens şi că se analiza o probă la fiecare 15.000 de tone de lapte.