Control ANPC în piețele din București. Cumpărătorii sunt înșelați la fiecare tarabă (VIDEO)

Control ANPC în piețele din București. Cumpărătorii sunt înșelați la fiecare tarabă (VIDEO)
Sursa Foto: Freepik

ANPC a desfășurat mai multe controale în pieţele din Bucureşti și a amendat vânzătorii care pretind că vând marfă din propria ogradă.

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a postat o filmare  în care demască proveniența fructelor şi legumelor scoase la vânzare de falșii „producători”. În imaginile de la o tarabă se aude cum o femeie dă asigurări că merele vândute de ea sunt românești. De fapt, merele erau etichetate a fi din România sunt importate.

Din discuțiile avute cu vânzătorii de la tarabă, șeful ANPC a constatat că merele nu sunt românești, deși sunt vândute ca fiind de Voinești. Nici strugurii și căpșunile nu sunt de proveniență locală, recunoaște una dintre vânzătoare, ci importate din Spania și Italia.

@horiaconstantinescuanpcFalșii producători distrug ce-a mai rămas din leguma și fructa de curte așa cum le știam în copilărie♬ original sound – Horia Constantinescu

ANPC a descoperit și alte nereguli în piețe, de la condiții insalubre, la tarabe ruginite și drumuri de acces pline de gropi.

”În unele dintre piețele verificate, cumpărăturile au devenit o cursă cu peripeții și obstacole, la finalul căreia te poți considera norocos dacă nu ai pățit nimic. Gropile de pe alei, aplecătorile ruginite și pline de crăpături, tarabele dezmembrate și mizeria, toate reprezintă un real pericol pentru cei ce doresc să își facă cumpărăturile cât mai aproape de ceea ce demult erau producătorii români.

Înconjurați de bișnițarii anilor 2000, adevărații producători bat în retragere. Aflăm de la escrocul de tarabă că avem struguri de primăvară și mere de iarnă. Certificatele acestora fiind niște falsuri grosolane! Continuăm!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

Urmăriți B1TV.ro și pe
`