Controale la toate benzinăriile și stațiile GPL din Sectorul 6. Din 40, doar una are autorizații, dar nu respectă distanța față de imobile

Controale la toate benzinăriile și stațiile GPL din Sectorul 6. Din 40, doar una are autorizații, dar nu respectă distanța față de imobile
Foto: Pixabay

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a solicitat Poliției Locale să efectueze controale la toate stațiile GPL și benzinăriile din sector și să prezinte o situație clară cu privire la autorizațiile deținute de acestea, dar și în ceea ce privește respectarea distanței minime prevăzute de lege față de imobilele din perimetru.

Raportul controalelor efectuate în Sectorul 6 poate fi consultat integral AICI

Ciprian Ciucu a dispus controale la toate benzinăriile și stațiile GPL din Sectorul 6

Edilul spune că a cerut „o verificare temeinică, amănunțită”.

„Tragedia de la Crevedia ne-a făcut să înțelegem că nimeni nu poate fugi de răspundere, chit că are sau nu atribuții în a aviza/aproba sau nu activitatea de comerț cu combustibili. Ne-am folosit de acest context sumbru și am dispus Poliției Locale a Sectorului 6 o verificare temeinică, amănunțită, a tuturor autorizațiilor, avizelor, atestatelor, certificatelor, licențelor, cerute de lege pentru funcționarea acestor operatori economici cu specificul de comercializare de combustibili”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Echipele au fost pe teren trei zile, efectuând controale, și au identificat 40 de benzinării și stații GPL deschise. Astfel, le-au cerut administratorilor toate documentele și autorizațiile pe care sunt obligați să le dețină pentru a funcționa.

Mai concret, a fost verificată existența următoarelor documente: Autorizație ISU; Autorizație ISCIR; Autorizație de mediu; Autorizație de construcție; Autorizație de gospodărire a apelor; Atestatul GANEx; Raport privind protecția la explozii (INSEMEX); Licența ANRE pentru GPL; Certificat de atestare pentru vânzarea de produse energetice; Buletine de verificare metrologică.

Rezultatele controalelor arată că o singură benzinărie dintre cele verificate are documentele la zi, dar nu respectă distanța minimă legală față de imobilul din vecinătate.

Poliția Locală Sector 6 nu eliberează acestor benzinării și stații certificate și autorizații de funcționare și nici nu poate lua măsuri pentru ca ele să intre în legalitate, motiv pentru car raportul va fi transmis instituțiilor abilitate.

„Raportul m-a speriat, dar am decis să îl fac public. După ce îl veți citi, e scurt și la obiect, vă veți simți ca mine. Transparența noastră este totală, tocmai de aceea aveți aici cel mai detaliat și complet raport făcut vreodată public pe acest subiect. Acest raport informativ va fi trimis tuturor instituțiilor cu atribuții de verificare, închidere, sau aducerea în legalitate a acestor stații”, a mai declarat Ciprian Ciucu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`