Contrabandă pe Dunăre! Aproape 50 de tone de motorină au fost traficate! DIICOT, în alertă (GALERIE FOTO)

Foto: Inquam Photos - Alexandru Busca

Procurorii din cadrul DIICOT, biroul Teritorial Brăila, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au destructurar un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracţiunii de contrabandă.

ULUITOR!IMAGINI BOMBĂ CUAVEREA SECRETĂASTELEI POPESCU! FIICA VITREGĂ ȘI-A FĂCUT CRUCE CÂND A AFLAT!E UIMITOR (GALERIE FOTO)

În urma unei acţiuni desfăşurată de autorităţi în cursul nopţiide marţi spre miercuriau fost prinşi în flagrant cinci membri ai unui grup care au preluat şi introdus în România în mod ilegal, de la o navă aflată sub pavilion sârbesc şi care se deplasa pe ruta Izmail (Ucraina) – tranzit România – Serbia cantitatea de 4.000 litri motorină într-un număr de 20 de butoaie metalice.

BLESTEMUL ILEANEI CIUCULETE FACE RAVAGII! INCREDIBIL CE S-AÎNTÂMPLAT LA DOI ANI DE LA MOARTEA MAREI CÂNTĂREȚEI FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE

Contrabandiştii au utilizat ambarcaţiuni confecţionate special pentru a transporta şi asigura manipularea cu uşurinţă a unui număr cât mai mare de butoaie metalice.

Membrii grupului infracţional au fost prinşi chiar în momentul în care descărcau butoaiele cu motorină la malul fluviului.

Întrucât membrii structurii infracţionale nu s-au supus somaţiilor a fost necesară utilizarea armamentului, sens în care au fost trase mai multe focuri de avertisment.
În dimineaţa zilei de 03.10.2019 au fost puse în executare un număr de 21 de mandate de percheziţie atât la domiciliile membrilor structurii infracţionale organizate cât şi la domiciliile persoanelor care cumpărau motorina provenită din contrabandă.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, începând cu luna mai 2019, pe raza judeţului Brăila, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a avut ca principal scop obţinerea unor importante foloase materiale prin preluarea de la navele care circulau pe fluviul Dunărea, introducerea în ţară în mod ilegal, transportul depozitarea şi valorificarea a unor importante cantităţi de carburanţi. În urma cercetărilor efectuate, până la acest moment, s-a reuşit probarea unui număr de 21 de acte materiale, stabilindu-se că a fost introdusă în România, în mod ilegal cantitatea de aproximativ 49 de tone de carburant”, anunţă DIICOT prin intermediul unui comunicat de presă.

Contrabandiştii au fost reținuți şi urmează să fie prezentați Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`