Continuă audierile și perchezițiile în cazul Universității Bioterra: 60 de persoane dau declarații polițiștilor

Continuă audierile și perchezițiile în cazul Universității Bioterra: 60 de persoane dau declarații polițiștilor

Noi audieri în dosarul „Fabrica de diplome”. 42 de profesori şi 18 studenţi de la Universitatea Bioterra sunt audiaţi de poliţişti la sediul Poliţiei Române, fiind acuzaţi de corupţie.

Profesorii sunt suspectaţi că luau bani de la studenţi, pentru a le da note mari la examene. În cursul dimineţii au fost efectuate şi 22 de perecheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea şi Olt.

Toate astea vin în contextul în care, la sfârșitul lunii septembrie, mai mulți dascăli de la Bioterra au fost reținuți pentru luare de mită și divulgarea unor informații privind subiectele de la licență.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei scriu că profesorii primeau şpagă între 300 şi 500 de euro pentru a le trimite studenţilor, prin SMS, răspunsurile corecte la examene. În unele situaţii, nici nu ar fi fost nevoie de prezenţa la evaluări, iar studenţii ar fi primit direct diplomele în schimbul banilor.

pe 7 octombrie, Adrian Dulugeac, şef de lucrări la Universitatea Bioterra, a fost arestat pentru 29 de zile de Curtea de Apel Piteşti, fiind acuzat că a primit bani sau bunuri de la studenţi cărora le-a dat subiectele la licenţă sau pe care i-a ajutat să obţină diplomele fără să susţină examene.

Dulugeac fusese reţinut de procurori, în 27 septembrie, sub acuzările de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`