Consumul de nuci, aliat împotriva cancerului. Ce spun noile studii

Consumul de nuci, aliat împotriva cancerului. Ce spun noile studii
Sursă foto: Pixabay

Rezultatele unui nou studiu, desfășurat pe durata a 7 ani, dezvăluie că nucile întăresc organismul împotriva cancerului. Acestea aduc beneficii semnificative dacă sunt introduse în dieta zilnică, scrie Informația Zilei.

Participanții, supraviețuitori ai cancerului de colon în stadiul III, au consumat cel puțin 57 de grame de nuci pe săptămână, adică 7 bucăți pe zi. Aceștia au prezentat un risc cu 42% mai mic de recidivă a cancerului și cu 57% mai mic de deces cauzat de această boală față de cei care nu au consumat nuci.

În categoria nucilor ce aduc beneficii, sunt incluse migdalele, nucile, nucile de Brazilia, fisticul și caju-ul. Excluse sunt alunele. Acestea sunt leguminoase și pot fi contaminate cu aflatoxină, o substanță cancerigenă, în funcție de metodele de cultivare sau prelucrare.

Beneficiile consumului de nuci

Consumate în mod regulat, acestea aduc o mulțime de beneficii, informează Sfatul Medicului.

Ele pot diminua durerile de cap, stresul, stările nervoase, previn cancerul mamar datorită conținutului bogat de acizi grași Omega 3, antioxidanți, polifenoli si fitosteroli, scad glicemia.

Tot acestea, se precizează că au un efect antioxidant, cresc fertilitatea în cazul bărbaților și  capacitatea de concentrare, sunt un bun adjuvant în afecțiunile tiroidiene.

Alte beneficii aduse sunt asupra pielii și dietei, oferind senzația de sățietate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`