Consumul de apă noaptea. Care sunt avantajele și dezavantajele

Consumul de apă noaptea. Care sunt avantajele și dezavantajele
Sursă foto: Pixabay

Consumul de apă înainte de culcare și pe timpul nopții poate avea atât beneficii, cât și dezavantaje, spun medicii și nutriționiștii. Deși este esențial să bem apă zilnic, este important să înțelegem impactul pe care acest obicei îl poate avea asupra sănătății noastre.

Beneficiile consumul de apă înainte de culcare

Medicii subliniază că este important să consumăm suficiente lichide pentru funcționarea optimă a organismului. Nutriționiștii recomandă consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi, iar vara chiar până la patru litri. Pe timpul zilei, oamenii pierd apă prin respirație, transpirație și alte funcții corporale. Prin urmare, un pahar cu apă înainte de culcare poate ajuta la menținerea hidratării, potrivit Ziare.com. 

Studiile arată că acest obicei poate avea un impact pozitiv asupra sănătății pe termen lung. Consumul de apă înainte de somn poate contribui la un somn mai odihnitor, la o stare de spirit mai bună și la eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, acest obicei poate ajuta la arderea caloriilor.

Riscurile consumului de apă pe timpul nopții

Pe de altă parte, există și efecte negative asociate cu acest obicei. Consumul de apă înainte de culcare poate perturba ciclul de somn și poate duce la treziri frecvente pentru a urina, cunoscute sub denumirea de nicturie. Aceasta poate afecta calitatea somnului și, în consecință, sănătatea generală.

De asemenea, consumul de apă pe timpul nopții poate crește riscul unor afecțiuni precum hipertensiunea arterială, bolile de inimă, obezitatea, diabetul, nivelurile ridicate de colesterol și depresia. Astfel, este important ca fiecare persoană să își găsească propriul echilibru în ceea ce privește consumul de apă înainte de culcare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare