Consultant în turism: Încălzirea globală ne schimbă pe termen scurt planurile de vacanță, nu mai vorbim de termen mediu și lung. Oamenii încep să plece mai mult către capetele de sezon (VIDEO)

Consultant în turism: Încălzirea globală ne schimbă pe termen scurt planurile de vacanță, nu mai vorbim de termen mediu și lung. Oamenii încep să plece mai mult către capetele de sezon (VIDEO)
Imagine de pe plaja din Costinești, din 19 august 2005. Foto: Hepta.ro / MMA / Vlad Stan

Încălzirea globală ne schimbă planurile de vacanță, a declarat Cristian Pitulice, consultant în turism, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru.

Consultantul în turism Cristian Pitulice, pe B1 TV, despre efectele încălzirii globale

Întrebat dacă fenomenul ajunge să ne schimbe pe termen mediu și lung planurile de vacanță, Cristian Pitulice a spus: „Ne schimbă pe termen scurt, nu mai vorbim de termen mediu și lung. Acum 5-6 ani vorbea de termen mediu, dar acum suntem în plină schimbare și asta se vede și în dinamica rezervărilor, și în modalitatea în care oamenii își fac planurile de vacanță”.

„De exemplu, anul acesta, deși luna august este foarte bine rezervată, constatăm că avem rezervări foarte bune, adică mult mai bune procentual, pe capetele de sezon atât în Grecia, cât și în celelalte destinații mediteraneene. Vorbesc de Spania, de Malta, de Cipru, de Italia”, a adăugat consultantul în turism.

Cristian Pitulice: Oamenii încep să plece mai mult către capetele de sezon

„Oamenii încep să plece mai mult către capetele de sezon și mai puțin către vârf de sezon, către iulie și august. De ce? Pentru că aici situația este alarmantă din an în an, din ce în ce mai alarmantă. Anul acesta, de pildă, incendiile au început în luna aprilie, aproape cu șase săptămâni mai devreme. Sunt mai multe insule grecești care deja au probleme cu apa foarte grave, dar au probleme cu apa într-o încercare a grecilor de a repara sau de a pune lucrurile pe un făgaș normal”, a continuat Cristian Pitulice.

„În primăvara acestui an, s-a dat o lege prin care plajele să fie eliberate în proporție de 70% de șezlonguri tocmai ca să atenueze această ocupare turistică foarte, foarte mare. Sunt o gramadă de lucruri pe care țările din Mediterana le fac pentru a atenua această situație, această criză generată de încălzirea globală și care afectează în mod cât se poate de direct circulația turistică în bazinul Mediteranei”, a mai spus consultantul în turism.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`