Constantin Ciorobea, contraamiral de flotilă: Nu ne pregătim pentru război / Nu trebuie să plecăm de la premisa că tinerii din România chiar nu mai vor să facă nimic pentru țara asta (VIDEO)

Constantin Ciorobea, contraamiral de flotilă: Nu ne pregătim pentru război / Nu trebuie să plecăm de la premisa că tinerii din România chiar nu mai vor să facă nimic pentru țara asta (VIDEO)
Foto simbol: Facebook / Ministerul Apărării Naționale / Anca Medrea

Constantin Ciorobrea, contraamiral de flotilă, a vorbit despre apărarea României, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și s-a arătat de părere că o introducere a serviciului militar obligatoriu nu ar fi benefică.

„Nu ne pregătim pentru război”, a spus contraamiralul de flotilă

„Nu ne pregătim pentru război și, de altfel, domnul general Vlad nu a spus că ne pregătim pentru război. A spus că avem un război la graniță, ceea ce este adevărat și nimeni nu poate nega acest lucru. În aceste condiții, cumva domnul general a punctat nevoia ca acele legi, care sunt propuse de către Ministerul Apărării Naționale, să fie luate spre analiză și văzut ce se face cu ele, care este situația, pentru că, practic, noi avem legile dinainte de a intra în NATO și care trebuie actualizate, având în vedere poziția României de stat membru NATO, legi în care trebuie să avem pregătirea teritoriului, pregătirea economiei, pregătirea populației pentru apărare și, nu în ultimul rând, avem Constituția României, care spune cumva că cetățenii au dreptul și obligația să apere România”, a declarat Constantin Ciorobea.

„Dacă cetățeanul are dreptul și obligația să apere România, noi, ca stat, trebuie să facem cadrul legal pentru ca acest cetățean al României să poată să își exercite acest drept, sau România, ca stat, să îi ceară obligativitatea de a apăra România. Practic, cam aceste aspecte au fost prezentate de domnul general Vlad, din punctul meu de vedere”, a adăugat el.

Constantin Ciorobea: Nu trebuie să plecăm de la premisa că tinerii din România chiar nu mai vor să facă nimic pentru țara asta

„O introducere a serviciului militar obligatoriu nu cred că este benefică, personal, și cred că ar avea și o reacție deosebită în rândul populației. În acest moment, consider personal că ideea aceasta de a promova militarii în termen pe bază de voluntariat este o idee benefică, pentru că nu trebuie să plecăm de la premisa că tinerii din România chiar nu mai vor să facă nimic pentru țara asta, și le acordăm această posibilitate”, a mai declarat Constantin Ciorobea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`