Constănțenii au rămas fără apă din cauza pagubelor produse de furtună

Constănțenii au rămas fără apă din cauza pagubelor produse de furtună
Sursa foto: Freepik

Constănțenii au rămas fără apă în urma furtunii de vineri seară. Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA) Constanța a primit peste 100 de reclamații, majoritatea din municipiul Constanța, afectând zone precum stațiunea Mamaia, Delfinariu – Piața Chiliei, și cartierele Dacia și Faleză Nord – Ion Rațiu.

Localitățile Agigea, Cumpăna, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Tuzla, Mangalia, și alte stațiuni au fost, de asemenea, afectate. Echipele de intervenție RAJA au fost desfășurate pentru a gestiona situația.

Stațiile de pompare și tratare a apei, afectate de rafale de vânt

Rafalele de vânt au provocat fluctuații și întreruperi de tensiune, afectând stațiile de pompare și tratare a apei. Localitățile Biruința, Topraisar, Pecineaga, Vânători, Costinești, Dulcești au rămas fără apă. Stația Tatlageac a înregistrat o cădere de tensiune între orele 03.00-5.25, oprirea apei afectând localitățile Mangalia, 23 August, și stațiunile Cap Aurora, Jupiter, Olimp, Saturn, Venus și Neptun.

RAJA a mobilizat 17 echipe de intervenție în Constanța și alte 31 în restul județului. Activitatea comandamentului de urgență a fost prelungită până luni la ora 8.00.

Cantități record de precipitații au fost înregistrate pe litoral, comparabile cu evenimentele din 2005. Localitățile Mangalia, 2 Mai, Venus, Jupiter, și Saturn sunt afectate de inundații pluviale. La Tuzla, stația de pompare a fost pornită preventiv pentru a face față situației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`