Constanța: Culture Pub nu avea autorizație de securitate la incendiu la ultimul control al ISU

Constanța: Culture Pub nu avea autorizație de securitate la incendiu la ultimul control al ISU
Foto: adevarul.ro

Clubul Culture Pub din Constanța, unde duminică seara a izbucnit un incendiu, a fost sancționat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea în 2014, din cauza mai multor nereguli. În toamna lui 2015 urmează să fie reluate verificările pompierilor, după ce punctul de lucru de la Casa de Cultură și-a mutat activitatea în stațiunea Mamaia pe perioada sezonului estival al acestui an.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, a declarat, luni, pentru agerpress, că „punctul de lucru de la Casa de Cultură a fost verificat în aprilie 2014 și au fost constatate nouă nereguli pentru care au fost aplicate patru amenzi și cinci avertismente, una dintre nereguli fiind că nu s-a solicitat și obținut autorizație de securitate la incendiu”. 

Reprezentanta ISU a mai spus că la următorul control care a avut loc în aprilie 2015, s-a constatat că punctul de lucru de la Casa de Cultură a fost închis, deoarece urma să își desfășoare activitatea în stațiunea Mamaia, în perioada sezonului estival.

După ce a fost verificat și spațiul din stațiunea Mamaia, au fost constatate două nereguli, pe partea electrică, pentru care au fost amendați.

Duminică seara, a izbucnit un incendiu într-un club aflat la demisolul Casei de Cultură, Constanța. În interior, se aflau cinci persoane, angajate ale firmei care administrează clubul. Două dintre acestea au inhalat fum și au avut nevoie de îngrijiri medicale, acordate de echipajul ambulanței aflat la fața locului, însă victimele au refuzat spitalizarea, potrivit Ancăi Chiriță.

În prezent, autoritățile anchetează acest caz și se presupune că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la panoul electric.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)