Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, dar atenţie de unde cumpăraţi carnea de porc! Asta pentru că la Constanţa a fost descoperit deja primul caz de trichineloză din acest sezon. S-a întâmplat în comuna Adamclisi.
Proprietarul a tăiat porcul pentru a face o pomană. Dacă nu ar fi fost verificată de veterinari, carnea infestată ar fi ajuns în farfuriile sătenilor.
Bărbatul din localitatea constănţeană Adamclisi intenţiona să gătească porcul sacrificat pentru o pomană la Biserică, unde ar fi trebuit să vină zeci de săteni. Cazul de trichineloză este primul din acest sezon descoperit în judeţul Constanţa.
Oamenii spun că sunt şi mai atenți în această perioadă de unde cumpără carnea de porc.
Medicii atrag atenția că trichineloza este o boală gravă, extrem de agresivă și greu de diagnosticat.
Analizele se fac la sediile DSV iar preţul unei analize este în jur de 12 lei. Inspectorii sanitar-veterninari au anunţat că în perioada ce urmează vor intensifica verificările în pieţe, magazine şi târguri.